定期存款邊間好? (43)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
ching 31號轉錢走?
我30號晚好夜先搞
以為過左office hour會計落31號先轉走
citi 一個月3.88%
哭了
有冇人知NCB 門口4% 是否要一球同埋幾耐?一年?
見到sc app 話網上定期申請1個月高達4.2% 唔知堅定流
可能係美金
https://www.sc.com/hk/zh/deposits/onlinetd/
由即日起至2024年5月31日
美元2,000或以上 3/6個月 4.2%
仲未出6月馬拉松
thx, 都估到sc 唔會咁荀
紅日梗係唔會出,等聽朝啦
想問清楚 我上期大富翁30/5唔記得轉走,如果我今日2/6全數轉走,到30/6再放返舊錢入中信做再下期大富翁(7月),係咪就可以全數當新資金計?
唔得。睇清楚TnC
合資格新資金是指上一個銀行營業日與上月最後一個銀行營業日的存款結餘總額淨增長。假設今天是2023年5月25日,便需將2023年5月24日的存款結餘,減去2023年4月29日的存款結餘。

我2/6拎走,上月最後結餘28/6係$0。如果我1/7入錢,2/7筆數先出現去,去做下一期大富翁,係咪就無問題?
算少 ? 其他好似有4%up
大行又一個月既除左citi 都無乜選擇 大舊錢唔會放心擺d 偏門網上銀行
我30/4個期唔記得30/4(之前定當日?)轉走,搞到30/5個期無新資金
我要做30/5個期係咪要29/4清空餘額?THANKS~
依家Citi定期存款係咪要新資金先可以做?
今日大富翁派左息喇
多謝提醒
5月28轉走晒啲錢
都爭啲唔記得咗有呢筆利息
開心大發現
不嬲都唔洗咖喎
點解你講得咁複雜
6.2攞錢走,要當新資金,最快要7月1先可以玩,食最高息就要7.30先入
如果本身想玩今個月6.28個期,最遲要5.30清嗮全部舊資金,6月先當新資金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞