定期存款邊間好? (43)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
渣打個高息馬拉松係咪要月頭先出?
係啦冇得比你提早知下月個rate
富邦美金快閃5.5% 減左0.1%
病猫都4~4.3%,呢啲細行4.1邊夠人玩,4.3%就考慮吓,依家唔高息搶客,6月大把銀行高息搶資金啦
渣打又login唔到
請問門檻是多少美金?
是不是要去分行才可以參與快閃優惠?
我打了電話去富邦銀行查詢 (tel : 25668181)

富邦美金定期快閃優惠
門檻是十萬美金
只限三個月定期,利率 5.4%
網上銀行申請優惠碼: USFLASH3

另一個是
門檻是三萬美金起
1/2/3個月美金優惠利率 5.3%
不用輸入優惠碼
要新資金
有冇港元快閃?
以我理解, 呢D 即係銀行同你借番錢.... 開左張借據俾你.... 利息係要完左先一次過俾... 所以即係5年後, 或者銀行主動CALL LOAN 就計番俾你. 原理係銀行問你借完錢, 佢用你D 錢 再去揾窿路高息借俾人賺差價... 你係應該唔知銀行係點用你D錢. 仲有, 個RATE 係幾多, 每日都可能有浮動... 個BONUS RATE 最多係0.1%... 視乎10YR SOFR RATE 係唔係 跌入佢個RANGE 里邊.. (但RM 都建議我唔係理呢個BONUS) ... 所以都係睇你信唔信得過HSBC (佢話呢個係HSBC 第一次以自己銀行出唧NOTES)
應該冇呀
病猫4.3?見唔到有

大眾仲做緊3 個月 4.1 , 但佢最大問題set 左每日fps 上限一萬( 係咪無得加), 如果想搬資金好鬼煩

好似要新升級先有
舊客戶應該無4.3%?
web版ebanking有得登記
冇登記間間行都係用小額轉帳限一日一萬架啦
收到即搞
唔該師兄
我行落去問職員佢又無話屌臭佢
但最多都係十萬? 岩岩改完
個網keep 住改。

上一set 快閃定期好似係Red 3.8% 卓越4.1定4.2%
1. Check 下limit嗰頁d overall limit駛唔駛改大
2.登記左好似都唔係即時生效,有cool period要等
其實HSBC唔係issuer,佢只係過河濕腳
岩岩打電話問左客服先落指示
佢話fps 最多十萬only
十萬都太小, 要搬好多次
有無巴打都用緊大眾?想問係咪最高都係十萬fps?
上個月先轉過10萬以上
已登記個limit應該可以set到100萬

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞