定期存款邊間好? (43)唔該睇完頭post 同條款先好問

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
有成5.x%既活期, 開多欄excel計又有乜所謂..
不過今期做到6月30日咋
https://www.dahsing.com/html/tc/deposit/payroll.html?intcmp=shortcut_dp_payroll
全新出糧服務客戶選用出糧服務及指定銀行服務,可享額外活期存款年利率*至2024年9月30日。
想問下今期唔係到9.30嗎,還是我理解錯
原來已經出左新一期, 唔好意思
咁係到9.30
遲咗開。原來大新都幾抵玩。今個月真係太低息。宜家先開始嘗試渣打和大富翁之外的銀行
BTW,搭單問下…知唔知銀行美金行chats匯出到ZAbank,要幾耐先收到。
睇你由邊間匯出, 快既可以半個鐘內, 慢既兩三個鐘都有
如果你send個陣好彩咁岩夾到銀行行匯出個batch就會快
就係貪佢夠彈性,隨時可以拎返出黎, 見到其他有高息可以轉走
感謝。睇咗你份Notes #1,用中信換美金再入ZA
有無望過下條款有無改?
click入去條款就仲係寫住去到30/6 only
不過出便介紹果part就寫去到30/9既
唔係呀, 登記期去到30/6, 高息期去到30/9
係喎,
我未得閒詳細睇
快望左, 似乎一樣
收到渣打SI出糧sogo禮券
非港元FPS轉銀行要唔要手續費?
只要可以Fps都唔收錢
點有
嘩 mox 加左息
50萬都已經有1.5+1.5+2=5%
早兩日得4.2%
點先有加碼優惠?
之前250,000 新資金, 已經有2%
上次玩完仲未reset個數,睇黎要下個月先玩到
冇睇錯既話 d任務好似要每月做最少一次?
昨日去揾大貓RM ,佢介紹左Callable Linear Coupon Note with Bonus Coupon。。。。話五年美金5.2%....100%保本,好似聽落唔錯,當係做五年定期。 風險係大貓倒閉

Catz 姐 你點睇呢d 產品?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞