有冇巴絲已經失業半年以上

351 回覆
457 Like 28 Dislike
所以咁既經濟情況,大陸出生率點唔降丫
繼續排外囉,小學生一言堂排外
人封城你封城
人解封你繼續封城
cls自殘,資金鏈斷左就斷左, 個世界唔係圍住你黎轉, 大把地方取代到你

sg躺住贏
勁,希望遲d可以做返呢行
而家仲有位
係近我 但個位其實好遠
有冇諗住拍拖咩
第一, 接受唔到非處, 結埋婚仲要成個重擔養4老,而我做人肉atm? 仲要收件2手3手4手貨?
不了。 我情願拎住d錢炒股做定期, 自己一定有保障, 何必攞屎上身?

第二,太少女令我有心跳感覺, 有既又有男友,終究無緣

總結黎講, 單身係最舒服最保障自己,不論係身體上定心靈上。 唔好講唔講下代啦, 已經係最後一代
諗多左
真係好難。。。再過多排就一年,一年真空期點解釋?
睇戲$200 dinner $30最低消費
可以靠條女比錢 只要夠厚面皮
食軟飯
求介紹
你留tg 畀我 我畀名你
Long term黎講好易輸 咪睇下幾年後你係咪賺得多過返工囉
呢類高薪中高層失業只會越來越多
所以要儲定3,4年錢
係,中資就派人,外資就炒人
經濟唔好 high finance中高層一定係第一批中招
中高層零input practice又唔update
特別係BO 射哂比SG同印狗做唔好
呢班炒左就唔會搵得返 食完肥雞都仲唔夠錢退休就怪自己自望過高又大洗
tg@mmbakastk
crypto firm冇請人咩?而家又etf又剩都有架?
你真係醒,依家中資係直接炒local,再總部空降
直接渣的士啦 無得簡
我替早更,7點開工,5點交更,淨做Uber好輕鬆有2000(朝早7-9每張單自動有30蚊加乘)扣埋車租500,氣錢100,淨肉1400。你如果做埋街客+HKTaxi 可以多4,500蚊
咁幾好wo, 都3皮幾4皮一個月
好多行都炒人reallocate 去東南亞/印度
有冇白卡申請懶人包?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞