再開貼,澳門賭場管理層你問我答

618 回覆
13 Like 127 Dislike
唔洗咁認真WO 做PA F&B FM管理層都得嫁姐
睇得出樓主唔識場面野
如果係讀排名高既大學或者係某啲人才短缺既專科 澳門政府會比錢你出國讀 再送埋生活費比你 呢到都成百幾二百萬 係唔洗還既 如果你就咁出國讀書又冇錢 可以問銀行借 total好似可以借到6 70萬 利息由政府出
應該咁講,因為澳門根本無乜產業,所以好多學科讀咗其實無乜用,讀本地大學其實都好足夠,想入酒店業就讀旅遊大學,入政府一般澳大、理大都夠做。

反而係有錢仔女,或者成績麻麻嘅先多被送去外國讀,但都唔係為想將來要做乜鬼專業人士/理想職業而特別出去讀。

不過澳門仲有一個去外國讀嘅原因,就係去葡萄牙讀書學埋葡文,雖然葡文唔常用,但仍然係澳門法定語言,所以好易入到政府。
所以點解老虎機會話係抽投注額35%?正路會係賭場贏既錢再抽,所以唔會得30%返水,咁低返水邊會有咁多人玩,我都玩左咁多年,得30%返水一早消失左啦
算係咁 香港又窮又讀唔成書只可以讀埋啲乜野鯨魚能仁 至於咩次一級其實係睇你想做乜 今時今日讀咩科重要過讀咩大學 例如你一心一意要係澳門做醫生唔讀澳門啲大學走去外國讀黎玩自己?
兩樣都唔係
不過反正連登仔個個fg 50k 又big4 ao咁
就算tommy仔都咁多人信
唔係唔信樓主喺賭場做 不過佢答既野係正常大部分做賭場既都知
再上面講嗰單謀殺 明明新聞都有講過 竟然咁多人old news is so唔識串
咁當我葡萄樓主算啦
咁你就錯啦,其實澳門好似除咗中醫,係無醫科讀,所以好多鳩流流嘅醫生都係返大陸讀,暨南大學最多
你就錯啦 澳門科技大學咪有mbbs讀囉
真係唔知佢新開咗喎,我讀大學戈陣係未有,ONLY得中醫。同埋澳科大個定位,老實講,根本係靠大陸學先支撐到嘅大學,澳門生都越嚟越少,學術水平同其他三間公立大學比,真係無得比。咁我真係對暨南醫生信心仲高啲。
事實就係係香港讀醫去澳門做醫生都唔會有優勢 因為上面啲人係大陸畢業 香港讀醫過去都係冇network 一樣都係咁考試咁搵工 澳門grad仲可以讀緊果陣就build up betwork 所以根本冇話出國讀就係次一等呢個說法 去邊到讀純粹係因事制宣
真係唔知佢新開咗喎,我讀大學戈陣係未有,ONLY得中醫。同埋澳科大個定位,老實講,根本係靠大陸學先支撐到嘅大學,澳門生都越嚟越少,學術水平同其他三間公立大學比,真係無得比。咁我真係對暨南醫生信心仲高啲。
事實就係係香港讀醫去澳門做醫生都唔會有優勢 因為上面啲人係大陸畢業 香港讀醫過去都係冇network 一樣都係咁考試咁搵工 澳門grad仲可以讀緊果陣就build up betwork 所以根本冇話出國讀就係次一等呢個說法 去邊到讀純粹係因事制宜
清,你係咪認錯人,次一級唔撚係我講,咪撚屈我。

我只係想表達好多嘢澳門無得讀咋,次一級唔撚係我講架
我做business development
咁你唔洗起哂鋼既 呢到forum黎 你本身就柒左 quote你段野都係順手 而家又唔係我同你1:1既chatbox
唔知佢新開咗好正常啫,日日MON住佢新開乜鬼科咩,間嘢反正都係俾啲大陸學生讀嘅啫。我句嘢都係講「好似」咋,清。

而我都係照反當年佢未開嘅時候情況講啫,而事實你出到街都仲未見有澳科大畢業嘅學生出嚟掛牌行醫,憑咩講佢哋系澳門有出路丫,得啖笑。

香港讀醫都其實係有好處嘅,因為人哋係英聯邦體系,所以佢可以比較容易系曾經嘅英國殖民地國家行醫,人哋天生有嘅Network你又忽略不計。
同marketing 有咩分別
要計埋jackpot先有80%以上
結論都係戒賭了
太陽城以前勁好福利 養到班人懶曬
想問吓樓主賭場係用咩黎measure 個客係大客定細客?
管理層姐係咩grade
精神病歷史唔駛報?
定係你講緊有ADHD果類
貴賓廳有冇料爆?
入去賭係咪同出邊唔同 即係氣氛環境同埋注碼限制?
有無話邊個場正氣d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞