突發!Windows出世紀帝國4!!!

346 回覆
152 Like 3 Dislike
隻GAME想紅既話, 應該本體免費, 其他國家用DLC方法賣

例如,英國,中國,法蘭西,西班牙,埃及,印度呢D多人口既傳統古國免費玩

DLC就係蒙古,日本,朝鮮,葡萄牙,瑪雅....呢D就要收費國家

係 變左手機game模式應該會好紅
果陣我都有諗

咁玩法你玩埋我果份
有冇人有玩過NDS 隻aoe
滾回世紀帝國 I 去
Aoe3卡片系統其實幾好,令每個民族唔只得封快城快帝快,雖然都會有所謂嘅最佳套路,但起碼有啲變化
係建築上限同埋生產上限最on9姐
無限金肉又係

好似得炮塔同堡壘有上限
無限金肉其實佢係想簡化生產系統
等你專注係戰鬥方面姐

但其實好多人唔知 aoe3 採資源速度分三種
最快係動物身上拎肉/金礦採金
第二係果樹果果啲不移動資源
最慢係起建築無限金木果度

但好多新手唔知一開始就起肉田/金田
結果場場都比我屈機
但採礦/動物又有風險
隨時比騎兵斬
好鍾意呢種戰鬥系統 好刺激

船有上限但係又唔計人口
倒不如直接計人口冇上限
其實只要執一執個視角
平衡一下兵種卡片
在加大人口上限仲有改埋上邊啲on9野
已經可以再出
Btw
嗰種以火槍壓制近戰兵嘅無力感好正

火槍喺三太屈機,反馬輸出拆屋一腳踢

但係比炮一批批秒喎
前期仲可以比長槍拉打
無傷5長槍屠20火槍都得

英長弓唔係可以屈到火槍咩?

利伸當年冇買dlc , 個時主玩英國同土以其

三有土耳其?
鄂圖曼?
長弓要有地形優勢先屈到
一俾火槍埋身就gg
Aoe3卡片系統其實幾好,令每個民族唔只得封快城快帝快,雖然都會有所謂嘅最佳套路,但起碼有啲變化
無限金肉又係

好似得炮塔同堡壘有上限
等你專注係戰鬥方面姐

結果場場都比我屈機
但採礦/動物又有風險
隨時比騎兵斬

船有上限但係又唔計人口
倒不如直接計人口冇上限
其實只要執一執個視角
平衡一下兵種卡片
已經可以再出
Btw

但係比炮一批批秒喎
前期仲可以比長槍拉打
無傷5長槍屠20火槍都得

英長弓唔係可以屈到火槍咩?

利伸當年冇買dlc , 個時主玩英國同土以其

長弓動作太慢 我記得屈到但唔係太好用
我都係主玩英國土耳其

1vs1 一定用土
2vs2 or 以上因為快攻快極有限
多數會用英國係前7分鐘爆村民 +十幾二十隻火槍守

去到中期開始我英國經濟分數已經屈爆其他國家兩倍

成日1打2甚至1打3
方陣火槍加野炮屠城
啲輕騎想衝我炮都衝唔入
d炮兵就一批批比我炮炸死

土耳其好似連村民都好打過人
無限金肉又係

好似得炮塔同堡壘有上限
等你專注係戰鬥方面姐

結果場場都比我屈機
但採礦/動物又有風險
隨時比騎兵斬

船有上限但係又唔計人口
倒不如直接計人口冇上限
其實只要執一執個視角
平衡一下兵種卡片
已經可以再出
Btw

火槍行得慢而且好易俾散兵三槍啪死
lm
留名
遊戲畫面, 設定全部都無

應該開發都未

等到2046有得玩
原來係整homeworld間工作室整 咁我期待啦
幾時出ron2呀咁
無人覺得3好玩?
無人覺得3好玩?

淨係呢個po已經一堆
不過少人玩個2係事實
無限金肉又係

好似得炮塔同堡壘有上限
等你專注係戰鬥方面姐

結果場場都比我屈機
但採礦/動物又有風險
隨時比騎兵斬

船有上限但係又唔計人口
倒不如直接計人口冇上限
其實只要執一執個視角
平衡一下兵種卡片
已經可以再出
Btw

佢就係想海戰系統化
因為就算海戰圖都一定要打陸戰
唔想你200人口海哂200艘船
人口限制我相信同平衡同當時電腦效能有關
其實200人口玩到後期都唔易控
不過的確可以改下系統改多啲人口

2代打人咪又係用2百人口
較太多最後又係lag機
ms跟本無整好過2代個engine
btw2代咁紅係當時係RTS時代,咁啱佢又多老翻
3代個時大家都去玩其他啦,spec要求高,老翻又少,加上卡牌系統,搞到新玩無得即刻build up一套完善打法,慢慢啲人覺得麻煩咪無玩。
但其實3代好玩過2代,2代無乜變化
無限金肉又係

好似得炮塔同堡壘有上限
等你專注係戰鬥方面姐

結果場場都比我屈機
但採礦/動物又有風險
隨時比騎兵斬

船有上限但係又唔計人口
倒不如直接計人口冇上限
其實只要執一執個視角
平衡一下兵種卡片
已經可以再出
Btw

佢就係想海戰系統化
因為就算海戰圖都一定要打陸戰
唔想你200人口海哂200艘船
人口限制我相信同平衡同當時電腦效能有關
其實200人口玩到後期都唔易控
不過的確可以改下系統改多啲人口

2代打人咪又係用2百人口
較太多最後又係lag機
ms跟本無整好過2代個engine
btw2代咁紅係當時係RTS時代,咁啱佢又多老翻
3代個時大家都去玩其他啦,spec要求高,老翻又少,加上卡牌系統,搞到新玩無得即刻build up一套完善打法,慢慢啲人覺得麻煩咪無玩。
但其實3代好玩過2代,2代無乜變化

2代我冇認真玩
聽講要玩得好基本上有晒方程式,一定咁行,行慢行錯步就等收工
不如約戰玩3

有約戰區好耐了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞