成龍嘅戲算唔算動作片天花板

215 回覆
78 Like 181 Dislike
老土
殺破狼 子丹同吳京
真心痴線
成龍嗰啲唔係功夫, 係 雜灑 + 搞笑
真係打得嘅, 只有李小龍 / 陳惠敏 / 同某啲武師
講打斷水流大師兄仲好打過成蟲, 成蟲成日掛住屌西, 腳都軟啦, 打撚咩
依家唔係話佢玩女人唔係錯

而係你攞依啲否定晒佢對電影個成就好撚on9,

即係等於如果周星馳玩女人

我就話佢因為人品唔得,所以佢啲電影係垃圾,乜乜柒柒。

你話on唔on9。

講真,早廿年前有係歐美生活過,就知好多鬼佬識香港同香港電影,就係因為佢。
戇鳩,係華人先會咁樣拎埋黎講
外國明星玩女人真係覺得食菜咁食
你同外國人講成龍玩女人,佢地只會答你

哦~
講電影講政見人品把撚
佢其身不正同佢拍戲有咩關係?
觀眾睇佢啲戲又唔係做佢老婆
呢樣真,我問我個工人姐姐,識唔識咩香港人
佢只係答成龍

李連杰比埋相比佢都唔識
發哥、哥哥佢地唔識

韓國人就識發哥、哥哥

但全球黎講,真係得成龍同李小龍
香港有人識,某程度上佢有一定功勞
你同外國人講Hong Kong,一定會答你成龍
人地係資訊咁唔流通既世界,已經紅到外國D鄉郊成長既人都識佢

佢私生活老實講,係仆街架啦,但佢就成真係好撚大
成龍? 天花板?
咁佢私生活同佢拍電影有咩關係?
大把外國明星私生活都係仆街啦

我而家係睇佢電影入面定電影出面?
但佢呢個模式的確令到全世界都睇佢
鬼佬都有唔少打戲係好睇.............用左香港武術指導果啲咪係好似Matrix。
同意
我都好唔鍾意呢個賤人,但都要認同佢對香港動作電影有好大貢獻,同帶去海外發揚光大。
啲人厭撚咗好耐啦
如果成蟲仲有巿場, 仲唔出嚟拍戲搵真銀俾佢個敗家仔洗咩
就係已經無人想睇佢啲嘢, 所以先唔拍
kill bill都好正
佢唔使拍電影,做下代言人已經一年成千萬落袋啦
人地80年代,一年已搵過億
請你碌返上去睇多次,我邊句否定?
2024過咗近一半都仲聽嗰啲情緒勒索就傻
但拍到佢咁喜劇既
又打到入西方
真係唔知仲有邊個
唔同意你,持相反意見就情緒勒索,睇黎你先係勒索呢
kill bill同matrix都係袁家班
成蟲搵得嚟自然有人幫佢洗

1. 成家班個個月都要出糧, 養埋堆龍虎武師唔使錢咩
2. 成蟲個敗家仔又要錢洗
3. 成蟲咁撚咸濕, 中意屌西, 每個月條叫雞數都唔少啦
唔同意你
成龍功夫片世一
導火線呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞