成龍嘅戲算唔算動作片天花板

215 回覆
78 Like 181 Dislike
齋打就算幾好打拍多兩套都悶,成龍打又有,特技又有,飛車爆炸又有,喜劇又有。
仲有啲自己唱返主題曲。
黃屍:唔入流!
將你倒吊係天花板唔準落返黎
成龍啲打戲似係侮辱功夫多啲,sell on9,成個小丑咁
功夫本來就係觀賞用,有乜問題
講實際我睇人打拳算喇
各有所好啦
武打戲要觀賞性都可以係型
唔係扮小丑先有觀賞性
中式元華 李連杰
泰式Tony Jaa
美式美國隊長
no offence 但我真係唔識欣賞成龍
成龍啲戲唔係淨係得打,除咗好早期果啲
佢拍既戲係好睇,佢將京劇元素變左電影
成龍的動作戲,帶領左好多人。
以前港產功夫片一鏡到尾
好多動作抄荷里活20年代片但有自己風格
on9在吹無用替身但成日俾人踢爆錢家樂/火星算最出名
算吧啦 連登講依啲嘥氣

只要香港衝得出世界永遠香港人屌得最勁

個道德底線天咁高。

唔講乜柒政見 品格

成龍根本華人演員第一,得李小龍有得比

只要佢紅個時香港人去外國生活,只要你話香港嚟

啲鬼佬90%會同你講I love Chinese kung fu ,再做個功夫熊貓招牌動作。

佢西利在其他華人去荷里活做配角,佢去係做主角重要黑人白人做佢綠葉都受歡迎。

依種級數嘅對外文化輸出有邊個有得比,

係得啲唔撚識嘅連登仔屌咩小丑,戇豆先生直頭扮On9,講玩女人里安納度都西利。

依啲根本欲加之罪,何患無辭。
下下唔講政見,品格就仆街啦
即係你去食飯人地原材料係屎你都照食
天你老母
佢好似有講過係特登咁做 因為跟返傳統咁拍既話 李小龍已經係呢條路線既巔峰 所以就專登走呢個style

你唔buy唔識欣賞唔緊要 但佢的確用呢個style打出名堂 你識親外國人 鬼佬又好 亞洲人又好 一聽你係香港人都會話jacky chan 幾憎佢都好 佢既成就真係好勁
將替身等係自己功勞
公開反對香港電影,話納入中國電影就夠
洪金寶事後都忍唔住屌佢
鬼佬無知就由得佢
點樣欲加之罪
唔係成龍,華人功夫片一早收皮
停哂係李小龍年代,齋打
真係打得勁就唔長鏡頭喇,Marvel嚟講係好睇既,但打得好既電影大把喇,咪玩喇
鬼佬打戲同香港功夫片根本無得比淨係一套葉問都已經打得好睇過marvel
佢由細到大都係玩雜技野
成功地放大佢師門手野
侮辱啲咩
係架 所以香港有能力個班咪走撚晒去外面

要賺香港人錢

第一要搞手求打個和,最好識光合作用。個個要好似周潤發咁捐身家/搵唔撚到食要去做地盤就本土。

第二要道德底線天咁高,有咩事有淫照比人放出去,明明受害者都要出去道歉

你講個啲野套係外國根本who fucking care ,唔講我以為佢犯毒殺左人好撚嚴重
其身不正俾人屌原來係觀衆錯
咁大家都要學成龍咁背妻攪大人個肚
劉家良
個人成就係天花板,但成名之後沒有對行業發展有所貢獻,更甚者係佢地小圈子黑幫的運作模式令香港電影業式微的重要原因之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞