日圓疲弱日本人興起「窮遊」 香港重返日本人旅遊前十選

305 回覆
112 Like 9 Dislike
係上海個物價仲癲過香港
去旅行係去enjoy,你叫我去到食杯麵不如留返喺香港食
你有幾耐未去過東迪

排三個鐘玩一個設施

DPA都要抽同要限時搶

香港細但係遊戲設施唔會少過日本

如果唔係人地啲日本妹唔會東京都有都鐘意去香港個個

現實香港個個真係幾好玩。
香港可以窮遊?
咁撚癲
咁上海個邊本身就多有錢佬,都合理嘅
之前打算去個邊個新園區
但望到個園區啲定價都真係幾貴下
不過聽講話啲園內商店會有堆年卡用家會向你兜售,幫你埋單用年卡優惠,平少少食差價
實情2個都冇去過
一嚟就踩咗香港先,事實係香港個個都有優勝地方
唔好以為日本就一定樣樣好啦
老實講作為遊客我寧願佢貴但可以任買快證去買時間

東京Disney 硬件係高質,但個軟件好撚差。

對遊客極不友善,DPA要限時搶,限時段用。唔一早去排隊入場根本唔會買到DPA。變咗去玩重辛苦過返工。

年輕人成班去玩係正,但作為兒童向迪士尼樂園。東迪係完全唔適合老人家同小朋友去。
根本香港迪士尼係唔差
面積細都可以係優點
最主因係同唔同人物影相唔洗點排
日本妹用腳投票都要反
連登崇日撚唔肯接受現實
係呀,呢d先吸引呀。
根本香港野食吊打日本,只係計埋食材/價錢,日本cp較高啫。
佢用app睇落好似好方便
實情所有嘢都要入到園比佢掃到code先可以開始搶dpa
仲要同班炒狗 jk 旅客爭崩頭 ,明明usj有得買套票慢慢玩唔學,係都要大家鬥早去
下?
好多人忽略咗一點

香港個個雖然細,但係設施多,反而設施與設施之間距離短

分流做得好設施之間距離短玩得仲舒服。

計返香港熱門有3種船 3條過山車 蟻俠 迷離莊園 Ironman 反斗奇兵跳樓機加遙控車海盜船 重有一堆表演

根本唔會少過Disney sea。

不過人地Sea都準備開新區,香港要唔輸經過Frozen咁成功好應該繼續擴建。
有冇諗過日本好多人都未必近東京?
淨係講variety, 香港已經吊打日本。
同埋去日本去得十日八日,有時真係會食到悶,又唔可以餐餐食生野。
嚟香港仲咩,睇比佢哋更加窮,住得更加細嘅人?
Universal studio 一樣

Fast pass 貴過入場券
點解東京迪士尼會多人啲、咪因為好玩囉
其實係
有機會好多遊客會想去睇籠屋劏房
真係香港獨特依到先有
如果寨城未拆都會有勁多遊客入去行
歐美班撚樣好鐘意紆尊降貴黎亞洲獵奇睇下亞洲人形動物既生態

之前有單美國大學生去北韓獵奇出事冇埋條命
好玩唔代表冇缺點,你可能覺得好玩可以彌補其他缺點
但其他人唔係咁諗
話到明混血兒
預左聽到廣東話粗口
日本啲主題樂園排長龍多個玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞