日圓疲弱日本人興起「窮遊」 香港重返日本人旅遊前十選

305 回覆
112 Like 9 Dislike
野食又未到屌打日本菜
不過香港乜柒都有
好似東京咁
係個中菜選擇好多既東京囉
其實香港迪士尼好多人like
夠細 一日玩哂
唔洗排隊 排咁耐
煙花數一數二正 有誠意
唔係啲架仔架妹friend嚟香港
我自己都唔會走去廟街同黃大仙

嚟香港佢地主要係去搭臺飲茶,local燒味茶記大排檔,跑馬地同埋中環嗰堆speakeasy
最近一次帶咗佢地去香港仔海邊買條魚攞入熟食中心蒸
太貴
點解?
同埋啲精品香港先有
香港人好尊重日本女人
香港出名既景點差唔多免費
我係
上個月 有日坐地鐵
同一個車廂 先後右邊同左邊有日本旅客
呢啲叫匠人精神
支那人咪咁
咁窮就唔好嚟啦
其實香港parade嗰啲車車做得好好。美國果邊都學到野,有knowledge transfer返去。
The show was originally titled Cherish the Memories and was scheduled to open in Fall 2020, as part of Hong Kong Disneyland's 15th anniversary celebration. However, it was delayed to June 18, 2022, since the opening was postponed following the closure of the park due to the coronavirus pandemic.

Disney Momentous (迪士尼星夢光影之旅) Soundtrack

Magical Soundtracks
4.9K
Views
Jul 17
https://m.youtube.com/watch?v=muTMP2jg5Q8

我糸香港人呀Hi
野食唔計價錢香港贏哂啦
分分鐘日本野都好食過日本係貴到on9咁解

東迪啲握手會米奇都排成個鐘
做雞就唔窮
窮來富去
可以想像日本旅客去買兩餸飯,
之後用對紙匙羹畢唔到飯嘅狼狽樣
即係香港人要街市,要舊區,但自已就唔好住係街市 同 舊區
日本仔入息中位數幾多
窮人恩物 + 遊客打卡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞