日圓疲弱日本人興起「窮遊」 香港重返日本人旅遊前十選

305 回覆
112 Like 9 Dislike
等於去日本都會食下便利店既野姐又唔係叫你餐餐食
19 泡麵都要30 蚊HKD?
香港剩係夜景已經世界第一
又有山,有沙灘,電車,天星小輪,迪士尼,半山電梯
點會冇嘢玩
係服務態度差啫
咁係夜景贏 其餘都係日本好
景觀地貌呢啲就更加係火山島弧完勝
迪迪尼係啲傻閪要去 男人有咩好玩 連雞都係日本正
你攞成個日本同香港比?

香港勝在地方細,有夜景,兩個主題公園加水上樂園天壇大佛

玩石屎森林感受人山人海

定位似新加坡三四日交通方便易玩。

你日日住香港咪唔鐘意,人地住外國日日對住大自然景反而會識欣賞香港

等於香港人洗錢去睇落雪,好多地方啲人反而唔想落雪一樣。
天壇大佛咁柒都仲好講 你六十歲?啲口味咁奇特
仲要唔係自然景觀 而係一坐大剎風景柒到無朋友嘅嘢

唔係地方大小問題 而係搞到無晒文化特色 得返高樓大廈
但講靚啲石屎森林 東京合埋眼都贏
On9 你一邊屌天壇大佛 但係又話無文化特色

明顯你個人都無乜文化。好似山頂依啲旅遊地點應該都最近無去過連變成點都唔知係度鳩噏。

所以香港最可悲咪就係有你依啲人

現實係香港地方細細都幾受外國人歡迎,迪士尼山頂旅遊旺季都人山人海。

但永遠踩得自己地方最勁,就係你呢啲人。
香港受外國人歡迎嘅係以前英治留底嘅嘢,中上環舊街舊舖就係。而家個啲所謂景點係為左大陸人做嘅。
一係低下階層 一係就移咗民嗰啲
呢兩類人特別係唔想香港好
口講愛國但全部人都愛去日本
On9 你一邊屌天壇大佛 但係又話無文化特色#haha#dog#haha#dog

明顯你個人都無乜文化。

你都幾無邏輯架喎 大佛無文化特色呢句說話有咩錯?
東南亞大把地方有嘅大佛都好講
我就知你無出過境 無文化
小學生都唔會吹啲呢啲嘢係香港文化

中日台都有大把 睇圖根本未必知係邊一個國家嘅佛像 請問仲有咩特色

起碼一見到耶穌像我就知係巴西 一見獅身人面像 我就知係埃及

咁比垃圾量產型佛像 特別嘅地方喺邊 係咪個樣特別柒碌

我講嘅文化係歐陸式嘅港島區 以前真係一排棕櫚樹加歐洲建築
宜家就一堆垃圾設計

九龍城寨咁樣全球獨有嘅奇觀 竟然係日本保存最多研究資料 香港自己都未好好去保存記錄
舊招牌燈箱呢啲香港工藝造成嘅本土特色 有藝術價值嘅產物 拆撚晒
仲有撚得你睇?

珍寶下場大家都好清楚 係你唔撚知

好似山頂依啲旅遊地點應該都最近無去過連變成點都唔知係度鳩噏。

掉返轉講 你咪就係未見過世面 淨係識講小學中文同常識書會講嘅景點 山頂 大佛
係你邊度都未學過無見識就真啦

迪士尼山頂旅遊旺季都人山人海

傻撚咗呀? 香港如今大部分係即日龍窮遊大巴食兩餸飯嘅同胞團
迪士尼入場同營收都係集團最弱之一 優點係排隊時間短
點樣人山人海法 留港撚訓醒未
玩石屎森林都講得出
定位似新加坡

人地心諗都俾人搶走晒啲遊客同資金仲覺得比得上人

Taylor Swift團隊笑而不語
日本留學生呃阿伯啫

真日本妹都去晒hg收你幾千起跳啦

點會做141
佢真係可以做到用錢買時間,但真係貴
同埋有得買特早入場,早一個鐘玩,但特早都會有班癲佬去排,所以上海消費其實仲高
迪士尼山頂

現實:人山人海

唔出街的連登仔(坐係部電腦面前):無人

好多你地嘅低消費即日遊同胞 大巴出面兩餸飯 一車車咁黎 經濟一定好好啦

呢啲相幾時架 你貼今日呀嗎 黃金周喇喎
香港貴到仆
睇Led蛋 煙花 都好多人架 係唔消費啫
笑撚死我 事實係蝕到on99

淨虧損雖收窄12%至21億元,但樂園已連續8年「見紅」。值得注意的是,園方獲華特迪士尼延取專利權費,所獲的周轉信貸亦由21億元增至27億元。
嶼巴換咗新車,落山唔收油,過山車咁
依啲人9成生活過得差,又無女無乜朋友唔出街。

日日上網鳩噏係度圍爐。

已經感受到佢一見到真相啲人山人海嘅相個人好撚嬲

其實依啲人好撚可憐。真係移咗民過得開心唔會似依啲人咁
換個30萬日元去 玩2個星期
本地特式:
光新麵
福字
公仔
壽桃牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞