點解張敬軒會上到神枱?

252 回覆
130 Like 740 Dislike
搞笑? 佢果時個節目名叫咩你唔知?
其實個人覺得軒唱歌係好聽但弊在唔襟聽
可能係太多技巧?我唔係好知
相反對算係Eason嘅不如不見咁平平淡淡冇咁多花巧嘢反而仲襟聽
可能呢d就係分別掛
一個好識做人嘅廣州仔
可以會理解為:

因為 張敬軒 當年(2010)曾參與

「危害【翡翠樂壇】暴亂(包括但不限於亮相atv)」

所以【愛翡力】一直幫佢拉仇恨

屌珍
仲諗住諗豬認真析下
點知拎比比鳥比姐係玩膠
都咁多直必腸
查下出處先講啦,係冤枉娛樂出先,之後粉絲同後輩歌手叫多咗,佢先出個節目叫軒公
其實佢實力係top 就肯定
但個人太作狀 attention seeker

做埋d on9嘩眾取寵野 一埋無腦港豬又好受
記得佢出post話演唱會無飛要問fans拎
就覺得條友假撚到出汁又嘔心
On99

而家做歌手做歌星呀,唔係做講故佬做演員

唱歌就緊係技巧音準才華行先,觸唔觸動到你既所謂「感情」就好睇個人

舉個例子一首悲慘情歌要咩腔先觸動到你,好睇個人

例如
1. 周國賢果種納喊走音邊緣哭腔
2. 陳奕迅既低音消極陰沉唱法
3. 張敬軒既空靈通透被掏空既唱法

但問題係,你做得歌星,唔可以冇唱功冇音準冇技巧

你而家係問緊點解張敬軒上到神台,姐係問緊一個

1. 有唱功
2. 有音準
3. 有技巧
4. 有才華
5. 有熱情(唱咁多年都仲唱緊又提攜後輩)
6. 有感情(對你可能冇,但唔代表其他人冇)

既歌手點解上到神台,有晒1-5都唔比上神台? 咁點先得?

咁係咪周柏豪得6(利伸周柏豪既所謂有感情係感動唔到我,對我黎講周柏豪係1-6都冇,姐係0),先比上神台?

想問下你係根據咩邏輯去決定一個歌手「夠唔夠班」上神台? 就係淨係得第6點(感情)?
反而覺得eason 近年唱法好悶
想知聲底有進步空間 可以點進步重新投胎?
池中無魚
冤枉娛樂稱呼佢先,後來後輩歌手同粉絲跟住叫,叫得多之後佢先出個節目叫軒公x碗,唔信自己上網查證下
自封
好似容祖兒咁
你問下啲長輩識唔識佢哋啲歌就知係咪真係神
好地地叫返軒仔咪算

搞到而家成個老屎忽咁
叫軒仔你又會話佢扮後生,算啦唔好針對佢啦
其實佢唱歌好悶
https://youtu.be/tQu-ck_rvyY?si=IiBQ4QA7aLC9Iefh
唔完全同意
呢個擺明係佢以前唱法嚟
CD版明顯冇咁油
得罪班醫臣粉,因為唱法唔係直接copy陳奕迅,唔可以高音賣技巧
人地叫 佢都要enjoy先得㗎
佢初出道嗰陣都仲OK
而家唱腔成個粵曲腔咁老撚土到
又整容整到成個蠟像咁
佢同EASON比真係差左9條街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞