點解張敬軒會上到神枱?

252 回覆
130 Like 740 Dislike
邊個得閒攻擊你人生
你人生關人撚事咩
講真係覺得佢名過其實,但識PR已經屌打班垃圾
嗰啲好難講到tier1
畢竟你見連燈仔就算唔buy張敬軒都係討論緊佢究竟係T1定T0,冇乜人會質疑佢唱功
樓主講野on99但錯唔晒
軒仔唱歌係勁
但相信好多人都會覺得聽唔得耐
因為聽耐左會覺得好油膩 聽到攰
真係同「有feel」扯唔上關係
唔係高音就勁晒架

正如Eason好多歌都唔洗爆高音
但都可以聽撚到入心入肺

同埋我都唔係好理解軒乜9公
軒公公?
認同佢最少都係T1
但好多fans好似想夾硬推佢上T0
14一18年 Eason 李克勤 古巨基個班人去哂北上,軒就因為俾人封殺去唔到,當然佢唱功都好屈機
補充多少少
而家既軒仔油過10年前好撚多
講緊無論樣定係唱歌
打唔到入台灣/東南亞市場都係因為比內地封殺?
蜀中無大將
佢都守左好耐
如果廁田挨到依家佢都係一哥
建議洗下耳 或者捐比樂施會
你自己鐘意主觀代入左就當世界都係以你做準則

唔好淨係攞Eason 一個咁特別既例子出黎比
照你邏輯JJ 都唔應該上神枱啦
JJ既歌咪又係大把人覺得聽幾下就厭
人地咪一樣亞洲天王
就算Eason既唱法 一樣有人覺得聽得耐會攰

同埋的確唔係高音就勁 要睇埋各方面
而家人地就係各方面都做得好 好到你根本搵唔到缺點
所以就要用呢d咩聽得耐就厭 高音唔係就代表好
呢d垃圾理由黎搵野屌
所以神枱有冇人,你都要有能力有機會把握到先得
如果要推上神枱
唔同eason比較咁同邊個比較?
冇感情、油膩唔係就係缺點咩
咩叫搵唔到缺點 你up乜9
佢唔玩高音都好聽,黃色大門,笑忘書,預言書,青春常駐呢啲好有感情
冇感情over左 又未至於冇 我收返
唔係唱到舞台劇咁樣就等於有感情架喎
佢開演唱會開到英美澳加 日本 泰國 馬拉
呢啲live唱得算輕喎,但好有感染力,你主觀先入為主就無嘢好講
你要話我先入為主都冇計
以前我都好鍾意軒仔
奈何佢轉左唱法 愈唱愈油膩
而家既佢我真係唔係好識欣賞
咁Mirror都有世界巡迴演唱會既
Jason 佢真係冇乜心
林峯 佢中意唱歌做戲但都係玩下 佢咁有錢洗鬼搏命咩
側田一出道就係神壇啦 俾人咁針返 17年又俾李克用咁黑法 唔岩玩唔玩姐 係香港做音樂要紅又要埋堆又要刷鞋
而家成個華語樂壇上神枱既得陳奕迅一個?
一定要係近似陳奕迅既唱法先可以上神枱?
咁講GEM 林俊傑 周姐輪 張學友 全部可以收工啦
因為全部都係聽兩聽就厭 唔係陳奕迅咁唔爆高音都可以聽到入心入肺
根本陳奕迅係華語樂壇係一個特別既存在 呢個華語樂壇有幾多個陳奕迅?
講油膩 林俊傑咪油膩十倍 洗唔洗拉番佢落神枱
你一路講緊既野就係先入為主
提攜d咩新人
Mirror定mc樂壇毒藥
陳奕迅 的確是得一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞