點解張敬軒會上到神枱?

252 回覆
130 Like 740 Dislike
唔知你成日攞外國歌手黎講做乜9
軒仔既影響力可以拎去同邊一個比較?
你拎jj jay學友黎比較係唔係想搞9軒仔

或者你咁樣理解啦
軒仔唱歌同PR已經好撚勁啦
但係香港上一個上神枱既人太撚勁
無論係唱歌定係影響力
咁樣你會唔會開心少少?
認同
老老實實係輪到樓主上神枱,點會有張敬軒份
識避開唔講GEM喎
係佢眼中唔欣賞軒就係先入為主啦 聽完一定要中意佢架
但係好似都係當地港人入場多?事實上方大同Eason果啲係大陸同台灣都好紅,哩兩位歌手仲攞過台灣金曲獎歌王,希望有朝一日軒公都可以征服兩岸三地做真正嘅華人歌王
GEM咪又係靠唱高音 油膩上神枱
又唔似陳奕迅咁 唔爆都可以入心入肺
香港歌手啦掛?
好撚柒
自己幫自己改名 叫自己軒公
再一班傻西羊群人講佢就講 懶係跟到潮流咁

同樣例子係當年100毛多謝shell 同跟風叫腦細

跟風叫軒公既一律傻西無誤
咁岩skip左
你覺得軒仔唱歌勁過gen定影響力大過gem
You are tearing my apart Lisa呢啲先叫有感情
因為樓上有軒公啲fans講到軒公唱功完美用「零缺陷」去形容even 學友eason周董唱功上都有缺點啦
咁上神枱除左唱歌勁
影響力係唔係都重要?
軒仔何德何能同gem比較?
佢都做唔到軒個隻卑躬屈膝 又有egg咁大個後台
唱勁點勁都玩唔到香港娛樂圈啦
周國賢都拎出嚟講就知可以唔使覆
CD版都好似唔夠氣咁
唱live淨係識用喉嚨嗌
唱一兩場已經爛聲
聽完佢唱歌 自己都覺得喉嚨痛
你而家講緊上神枱既原因呀大佬
我同你講人地唱歌好聽咪上神枱
你同我講話佢唔係陳奕迅咁唔爆高音都可以聽到入心入肺
話佢聽得耐冇感情、油膩
我咪同番你講呢個樂壇唔係一定要好似陳奕迅咁唔爆高音都可以聽到入心入肺 唔油膩先上得神枱 搵左一堆例子比你果班人既影響力可能比陳奕迅大
而佢地冇陳奕迅既特徵黎證明唔洗似陳奕迅都可以上神枱
你老母你就同番我講張敬軒影響力大得過佢地邊個
你係咪白卡?
周柏豪 我剩係記得比比鳥頭
我諗學陳奕迅唱歌先上唔到神台,你睇Alan po劉浩龍?有自己style更重要,複製人無運行
軒公係人地叫佢,但佢自稱係樂壇關愛座。韓星打扮係順應潮流,因為佢唔鍾意做老海鮮🦞,佢尊敬長輩,但同時都無看輕年輕一輩,建議你認識佢多一啲
你個argument係「冇feel」即係你個人感覺無feel咋,點樣理性討論

最多話佢近3-4年把聲老化咗,有些少拆。但係技巧仍在
上神枱除左唱歌勁 仲要講影響力
我講軒唱歌油膩只係我對佢唱歌既意見
我冇講到因為佢唱歌油膩所以上唔到神枱
講到咁撚白 你明白到未?
軒公其實好叻,gay、造型抄韓星化厚妝、英皇娛樂、微博有出post等等,但都得到連登仔違反常規地支持,唱功感染力真係無人能及
你是對的
樓豬準則:要誇張過大陸唱歌比賽d哭腔先叫有感情
佢PR黎講 應該係T0 上得神枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞