Mazda 3同Jazz ehev 2揀1

164 回覆
83 Like 9 Dislike
BMW要用靚油
都係入加得快白金
係咪齋市區?
萬事得:點解要喜歡我?喜歡我既喜歡死我 前前前CEO講既
買自己鍾意果架
油錢唔多得幾多
一萬幾千
揸住部自己唔鍾意 揸嚟做乜
其實除咗諗錢
仲要諗埋你嘅生活習慣
特登出去搵差電係件好on9嘅事
例如你諗住星期六同條女去遠少少
然後星期五特登走出去差電
但果晚你明明諗住返屋企hea下就訓
唔係一定要個個揸電車嘅
有位差就話姐 唔通輪街症搶人枝槍咩
咪理啲on9啦 揸車講需要
認真答:toyota corolla touring hybrid
唔知你月租定日泊
月租7樓仲有幾個中叉
Mazda 3 我覺得啲窗好細隻 個壓迫感有啲大 同埋個brake 踩落收唔到咁
反而我見啲歐洲同英國Skyactiv X車主, 好多都話E5 (RON98)/E10 (RON95)冇分別, 香港啲油由RON98起步, 咁嘅規格對應高壓縮比應該完全唔係問題。

https://www.reddit.com/r/mazda3/comments/1b18eez/uk_20_skyactiv_x_e10_petrol/

https://www.mazda3revolution.com/threads/e10-fuel-skyactiv-engine-economy.243831/

香港養車主要開支都係車位, 然後日日揸嘅話油王車又真係太貴。不過養得起車應該唔爭果少少錢, 如果因為油價太高就唔揸, 咁即係本來已經養唔起。
我都諗緊馬3拎黎做腳車,夠平個樣又型

JASS 係慳油同細車易泊位,不過個樣有啲柒
你番機場8 9 成快速揸2.0用得你幾多油
要計既搭dc 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞