[期權撚入]唔知點搞, 係咪出左事⋯⋯

322 回覆
9 Like 136 Dislike
細佬係連牛牛 都唔多用
真 上次富途三個工作日幫我清咗條數
話要入個啲人似係想呃你錢
唔明 , 可唔可以講多小小, 姐係我唔洗入數其實都可以買到?
如果有酒想比酒你
班友剩係識笑
白痴仔係咪睇youtube
又short又long
跟著食差價
其實係洗入定唔洗入,大佬好亂下
有7k cash 入乜嘢錢
屌你 乜都唔識學人玩期權 係咪cls架
其實好多人都唔明問題喺邊
張$52.5 嘅call如果有transaction volume喺正股升嘅時候貼得番個fair price嘅話 個liquidity係會喺番度
Delete acc 再開多個,呢個角色壞左爆左機
樓主假膠
唔好再話假膠得唔得, 真係唔識
理論上
佢會比usd 你
正常你唔入錢都會夠錢買

但你講過你買唔到
牛牛點玩法
我估呢到99%都無人知
因為好少人會咁樣short call

你用自己錢平倉左先
之後牛牛點都會比番個幾千usd 你
玩 long 好啦
唔想睇到你破產
我廿厘架🥰
提提你,富途係唔識自己組合嫁
正常short 近價long 遠價,封頂最大損失,但富途係唔識呢樣
即係你short左60蚊,然後long 65蚊,封頂最大損失5蚊,如果聽日突然爆到100,我都唔知會發生咩事,因為佢唔識計
唔使明 但你被人追數先慢慢再明就得
打電話去牛牛話係小朋友唔小心撳咗,叫佢退返錢就ok
似係牛牛因為你無貨settle筆trade,佢hold起左你舊$等你夠貨settle先放番$俾你,喺佢角度無咩理由俾你咁樣攞$走人
唔洗驚,KO 好快落61蚊樓下,你等到佢跌落60.9既時候 入番90股
贏哂
我最後平左倉啦

不過睇內容上面d人應該係講緊 有人 execute 我張call
比左d usd 用張call既價買100股ko

理輪上我係會收到筆錢 再加我手上d錢買番市場上面100股比人
不過唔知點解牛牛做唔到, 所以搞成咁lol
同應該無人/好小人係牛牛咁玩
你講埋後半都有嘅
有冇有用牛牛經驗既人講講個正解
係咪跟邊個呀Sir學期權收租呀???
收屍就有份 你做short size咪等於做埋銀行嗰份
咁銀行唔使請咁多trader返嚟對沖9000幾萬樣嘢la
牛牛扣住左你戶口啲錢,你唔入返啲股冇乜野嘅,只係會同你計息。如果你覺得佢短期會跌,你咪遲啲先入貨。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞