[期權撚入]唔知點搞, 係咪出左事⋯⋯

322 回覆
9 Like 136 Dislike
其實見唔對路就好ROLL走 一係擺到最後一秒平倉蝕數都唔好比機會人行權
英文好似叫cash secured put 有錢short call
搭單問,如果一張put夠期行使會點?call我都get到係用某價買人地一百shares,但如果put夠期,我又冇貨會點?
Put 係買人哋啲貨
英文好似叫cash secured put 有錢short put
其實反而想知點解佢long call 買到12 月
你唔買90股其實都冇乜問題,佢會行駛你的call幫你買100股,然後還90股平倉 short stocks, 淨返十股喺你戶口.

師兄你呢個策略係所謂嘅套戥,賺少少冇風險差價。個倉要大同埋唔需要借錢同時要心水清先至有得玩。否則一張合約賺佢100股每股0.1, 好嘥時間
屌 Leap in 來
你聽日上牛牛office問吓, 同個reception講我愛牛牛佢仲會送隻公仔俾你
你唔背閪熟呢4張P/L ,咪撚同我學人玩option
你係覺得佢買太遠定太近?
新手孖展玩option
個膽大到呢
我反而唔明, 無錢可以任佢買
如果佢輸得多
無錢還
咪證券商同佢食?
太遠

尤其是KO呢啲股票冇乜volatility ,其實買下個禮拜56,57 delta 都係close to 1, 但Up front cost冇咁大。 唔明點解要買到咁遠
有long call 點破產笑死
唔洗搞,del app 吹你唔漲
憑實力借錢 點解要還
試過好多次啦
開過個新ac 就得
KO都好買PMCC嘅
連登仔咪能嚇樓主啦
樓主輸有限之嘛!
(結算價 一 觸發價) x 100
再減翻已收期權金
咦,今日開市前財報
樓主驚閪咩,一陣大爆升
冇錢學人玩short
笑撚死我
乜都唔識就衝入場係咩玩法
屌你咩都唔識學人玩權
邊撚個叫你買架
笑死
唔入價就變廢紙
入價你可以自己平左佢

乜都唔做,就睇證券行
有啲會幫你平,有啲唔會,變廢紙
Short就會輸身家係連登一貫作風,iv 夠高怕咩naked short!大不了重刷不過ko又唔會高iv 又唔會高波幅,試下學下無妨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞