2023-24 NBA季後賽討論區 (10)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁叫你防守 守少少紀律姐
當然湖人都係鳩嚟

你話呢球 一定係入沾數
ad正面守人
沾自己走甩人俾人打荷包 關ad撚事
打到小球變傻仔就有份
我不嬲係支持換超巨派
但唔係36歲既KD囉

即係當年湖人拎YC換AD 真係100%認同
當然有D人鍾意話咩養成
但結果證明湖人賭贏左 有一冠已經保左底唔會輸

至於話咩ALL IN完 隊波有排衰呢D真係多鳩餘
波士頓ALL IN完3巨頭 唔洗十年已經再次成為東岸強權
熱火ALL IN完3巨頭 唔洗十年已經兩次入返總決賽
騎士ALL IN完3巨頭 唔洗五年已經入返季後賽

事實證明 係爛隊就算幾好籤都係爛隊 睇下木狼抽左十幾年波 今年先叫好少少 但都係ALLIN左高啤返黎
係有底蘊既 唔知點解神奇到無撚左鄧肯幾年 就可以中撚到隻幾十年一遇既斑馬
oneal 依個年代內線兩分應該有七成命中加進攻籃板三分雨要有五六成先夠打
KCP今年換約
AG同Murray下年換
雞塊留唔留得齊都成問題
OKC有心衝換KD/芬蘭司機衝其實無問題
三年咪三年,反正SGA+Jdub+Chet呢個core無甩就得
唔會話好似你講咁有隊特別勁,好似無得打,咁索性唔做野等人地收皮先
以前Don玩得仲顛,不過真係curry示範咗三分可以過半場就起手,令成個spacing拉大曬,先搞到小球好似變得好新奇
我意思唔係話冇得打索性唔做

而係你沖都要有目標咁衝
你係西區就要預要對金塊
但依家嘅KD我唔覺得係一個答案

你話芬蘭仔 咁至少啱時間軸
冇話限死呢三年 我會收聲

但kd就真係賭呢三年
我疑問係依家嘅KD值唔值得賭落去?
當一堆高佬有3分又有換防能力洗咩刻意進求小球. 城城7尺3分準過大部分矮仔
下面係我鳩up下咋,因為人工一定唔對等
假設換KD只係用Giddy+Dort+3~4個Pick咁樣玩其實代價都唔係好大姐
如果換芬蘭司機都係咁既代價既話,老實我會搏KD
個重點都係唔郁SGA+Jdub+Chet其實OKC好難話輸D咩
所以以前ad先話係小球嘅答案

當我高過你 又一樣有3跑得到
咁一定係高佬着數啲
Giddey啦我騎得d 哈比人guard好難用
39 歲應該起碼頭三節打慢d
做好防守 快攻呢d 留返後生
成日諗搏to 快攻 但自己反應又慢咗, 所以經常走甩人
啲人係咪唔知係magic未增磅既oneal 運動能力都係怪物級

7呎版Zion
Bynum行得太前
賭乜鳩
okc唔用d pick黎trade人
唔通pick成隊返黎練咩
本身成隊都要養 邊到仲有球權養新人
經典鋤爆樽
好似玩2K咁唔上場都會升能力
都係睇埋今年okc去到邊先諗換唔換巨星返嚟win now啦
我冇反對Trade人
一句講到尾 我係覺得kd唔太啱而家OKC姐
盡早 trade kd 同booker 就有返未來
beal 就硬食啦
同雷trade la
雷應該有assets
其實回家都唔錯 走返foj 條路
都傻嘅
而家OKC齊撚晒腳 仲要嘥野換件老嘢做乜鳩
當然沾仲係當打+騎仲係沉緊 而且免費 先做到救世主

依家OKC 撚使要件cupcake咩 仲要貼錢
龜返okc我覺得仲有機會

okc 啲嘢換多件超巨返嚟都仲得

點解啲人會覺得我反對OKC trade人
佢要換超巨我絕對同意喎
搞笑左d
都已經搵到晒核心仲講咩時間軸
同埋對雷黎講 拎幾支簽仔出黎叫all in 賭咩
散紙黎咋
d 簽就係用黎match 到人工果陣升級用
完全搵唔到理由換芬蘭佬唔換kd
你話kd過幾年會變空氣
但okc根本唔care 佢d asset多到用唔哂
雷要換一定係要4號位
成個market根本得kd係proven 超巨
芬蘭佬根本完全唔係個級
其實 對手係金塊啫
換nba 其餘29 隊出黎 都係做小丑
暫時冇一隊夠金塊打,接近都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞