2024救護員

656 回覆
7 Like 67 Dislike
戴眼镜都可以考
去考入境海關啦
師兄 真心建議消防 入左先後悔就遲
想幫人去做義工 想救人去做護士醫生 想有使命感去其他紀律部隊
救護就請你放過自己 只不過有床訓有冷氣唔洗錢既的士
訓唔到 急病 ###
我都冇嘈話辛苦都話你咁眼紅咪自己考入嚟囉
你自己體驗吓入學堂,操一個星期先好再吠
真 熱血最多得嗰幾年
四月頭考消防體能仲未有筆試
Ching係老十?
好快啫
練定4800
好想考到入去比人操爆
最好乜嘢提神嘅補品都帶埋入去
我第一個禮拜狂隊red bull 咖啡 馬卡
因為你個人係會攰到企喺度都瞓得着
而家啲能傾同面試真係咁易?Ching講到入硬咁
能傾真係有手有腳就pass到
操多啲past paper 因為啲物理題目好多都係返炒
遇上kick嘅題目留返最尾鳩撞或者到時先再諗
1分鐘答1條冇咁多時間俾你慢慢諗

面試最緊要淡定,自信啲唔好咁緊張
最基本要知屋企附近間消防局有咩車,火警調配,基本四紅,處副處長乜水,總區
答唔到唔緊要,因為有啲題目預咗你根本唔會識
唔識就直接對唔住長官
你要知道有人答晒都唔請,有人全部唔識都可以請
感謝ching既貼士,希望做到你師弟
容易啦 加油
頭一星期要好好善用時間 , 執啲最基本最表面嘅野,其他留番放假先做。
溫定書入去已經煩少樣,一班師兄弟分工合作 幫下有job位嘅師兄。
入去前準備足已經差好遠。同埋都要睇下上線肯唔肯幫下手例如燙衫磨鞋
到時20條友就算你準備好晒
其他師兄弟個個第一日淆撚到仆街 冇得你唔跟
其實最多第日咪落地

但你唔跟住做一陣又覺得你揸流攤屌柒你
或者你要瞓覺其他人四點幾仲喺度執紅白藍/燙衫都嘈到你冇得瞓
冇錯 其實點都要落地所以做到要比教官知到你有做就算 打足mark
唯一係同自己講條褲(膝頭)唔好掂到地下唔係又要準備過另一條
救護我覺得好少少近人情啲 消防就辛苦啲 罰都多啲玩法
點解唔好掂到地下?
做波比 同埋 掌上壓屌地hold住好難唔會掂到
膝頭位如果跪地會花同污糟 條褲可能會白左忽
洗得唔好會有色差
好多都係汗跡黎 攞花灑熱水沖一沖就搞掂了
千祈唔好攞濕紙巾抹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞