2024救護員

656 回覆
7 Like 67 Dislike
on99仔
workload細嘅話,建議你可以考入嚟
不過你都應該未必頂到第一日㗎啦
有d野你睇人好,人睇你好既姐

救護個風氣係開心d,柴唔會擺款,一車人3兄弟開開心心又一日,做完每轉都R番15分鐘,但消防係要服侍老細同柴,階級重好多,d柴會當正自己大爺咁,連沖咖啡洗廁所洗碗淋花洗車都要幫佢地做埋。
救護辛苦極12碼,消防番24,有時半夜真係忙起上黎1 3 5咁去,一樣好甘
其實你又冇講錯
救護文化係唔同啲
消防真係入去細 硬食冇炸形
聽聞救護一樣有荀局,個d大赤沙呀打鼓嶺呀山頂呀一樣有救護車擺係到R,又唔洗好似消防咁荀局都要日日洗劃抹刷,仲好啦
你入到未荀囉
但有幾可咁易入到
有人鐘意返一放二時間好用啲去車率細啲但唔介意返工做呀四要受氣咪消防
都有人鐘意返工大家氣氛好啲咪救護
同埋消防都唔係工作量細,一潮濕就多好多誤鳴 加上好多FR去,有時連d 跌親,暈一暈,都要fr去追時間,冇話有得成日R
辛苦半年 舒服一世
舒服半年 辛苦一世
呢樣野都幾同意 救護呢邊 d柴老總多數有傾有講 做急料時咪大家拍硬檔睇吓點做
消防果邊 見親都成日屌
d老總,柴淨係Q埋對手 係到屌鳩d新仔
仲要自己都唔撚識 用返20幾年前個套
剩係識屌
喺學院已經明顯睇得出救護啲人普遍過nice消防
死藍屍賤畜連登仔
點解唔移民呀?
咁都要問
有fd做左幾年,屌足幾年
上年移左民佢成日話閪工黎,比狗做
消防?
Body X power
甩尿喉

兩樣做嘅野好唔同
鍾意院前急救嘅咪自然會去做救護

消防多數係做d 同機械有關嘅野
eg 爆破、滑輪套索etc
就算先遣急救 佢地水平都唔夠EMA I

兩條好唔同嘅路黎
救護員繼續無人撈
遲d咪又係市民受返

消防散仔飽和曬啦
係唔夠SO姐嘛
救護咪調轉囉
AO飽和
Ambm 唔夠
救護員梗係唔夠啦
全港每年係消防20倍Call
每年一車車呃幾多熱血青年入黎 最後咩火都無哂

雖則話人各有志
但香港救護車等同免費的士
日日做到無停手
總有人偏向虎山行話佢傻定勇敢好
消防一更番24個鐘
香港又多左好多火警,救護可以係車涼冷氣,又得12個鐘

呢啲有晒數據嘅野就唔好9噏啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞