2024救護員

656 回覆
7 Like 67 Dislike
現實真係殘酷。如果佢冇入行,應該都仲係鐵粉嚟。

唔好把興趣變成職業
你當個半月,其實係放rota 先有得休息。平時第一個off係早上0730/0830放,返到屋企,都十一點。仲要個人好攰但訓唔到。訓醒先經食晚餐,到真係十一二點想訓時,又因為手頭訓得太多而訓唔到。

真係off得第二日,但係又要早訓,預備第二朝五六點起床。
想知救護個ema1同ema2 要做幾耐先考到同津貼係幾多
同埋呢個qualified 出面有冇用
咁你估人人DSOA架咩,下下都講咩 兩三年 4皮4皮
人地幾辛苦賣爆幾多更血先有呢個數丫,唔係個個頂得順
亦都唔係個個想生命值硬接 犧牲放假時間換金錢
人人追求既野唔同,人生唔係得翻工

人地想舒舒服服唔洗捱更抵夜,日晒雨淋
穩穩定定坐冷氣房翻office hour有紅日放咪轉囉
btw自己睇,唔計DSOA 救護max得3萬5咋 aco max 3萬4
救護除左揸車 有冇津貼攞?
Ema1/2
EMA 1 邊有津貼架
大把人冇賣過血,本身都冇得休息
一般既就 司機糧(而家仲要行quota制)+飯錢
另外有啲要有資格既如 專隊津貼,EMA2等
真呀,本身正更已經夠辛苦架喇,放假真係想放假
原來聯合招募嘅原因係冇人報?
當年有個博士學位都做

其實依行啲手作仔反而係中學學歷嗰班仲快上手,學歷根本唔重要。

有學歷反而係負擔,啲老柴好唔中意大學生做依行,覺得冇心做咁。啲柴屌到反艇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞