我朋友隻手爛哂好核突

386 回覆
31 Like 679 Dislike
唔好曬錢啦!
去萬寧屈臣氏問藥劑師
送錢俾班垃圾做乜
汗皰疹
一到香港春天,佢就會出現
我反而會督穿佢,洗洗手
d窿窿位乾左就會好返唔痕

過左季就自己會好
唔係咁易搵我似係陽光同汗
所以keep住要不停抹,抹完又要補濕
係汗疱疹
咁樣都係塗類固醇,好番之後,要經常塗潤膚膏
少接觸化學嘢,例如洗嘢戴手套
基本上係唔會忍到,即使日間清醒時你可以忍住唔去R 痕,到你瞓着咗覺,就會R, 直到佢啲皮膚損開晒,入面啲水流出嚟先得

我同樓主都差唔多,睇啲相都係似嘅,我一樣都係會流水出嚟

都睇過好多個醫生,一致都係話我濕疹

搽類固醇係有用,但係始終唔想成日搽

有一次睇中醫叫我戒口,俾咗一個都幾長嘅list 我,叫我唔好食嗰啲食物。 好彩嘅係我都唔為食,真係乖乖唔食嗰啲食物。又真係好返。後來逐樣食物單獨咁試吓食,睇吓有冇問題

跟住發現原來自己對所有嘅菇類都有好大嘅反應,食完金菇冬菇蘑菇草菇等等都會好快好痕。

人人嘅致敏源可能唔同,甚至可能唔係食物

類固醇的確唔好成日搽,睇吓有冇辦法搵到係乜嘢令到自己出現呢個情況

另外,我試過清水斷食幾日,係有用嘅。哩個方法唔可以成日用,而我估大多數人未試過超過幾日斷食,可能會覺得自己做唔到。但當你好嚴重時,都可以試吓。
朋友日本酒店用親polar洗頭水沖涼液就出呢啲泡泡
認真答你
食肉菌感染
即刻入院啦
要做手術
同啲菌鬥快
如果唔係隻手要斬,越斬越上

利申 護狗

其實會嘅咩 手唔似腳會焗住又唔係成日洗
手又乾爽又成日洗都會生上手?
細菌用抗生素,真菌用抗菌膏
有類固醇會加抗真菌藥如搽香港腳果啲,普通搽濕疹位都得
仲有皮膚好厚的
啲人成日話類固醇一停就返發
底層皮膚未好曬就停藥緊係返發啦
有時要搽返1-3個月
話時話你果啲似汗疱疹
接觸化學嘢戴手套
或者壓力大
如果無細菌真菌感染,普通類固醇(睇皮膚科專科,推薦黃國安)搽返2星期以上就好返曬
類固醇係大耳窿黎
下次又用多啲先好,唔用又痕得仲勁,吸血鬼咁還唔清
最可笑嘅係中醫有事嘅時候都係會往西醫跑
你呢啲傻西2024年仲信呢啲巫醫
齋無碳水?
唔識答 不過我之前係印乾傷口啲水 一痕就搽cream 順便當係輕輕磨擦下冇咁痕 一排就好返冇睇醫生 不過我當然冇樓主咁嚴重 兩隻手指咁
前幾日手指尾又少痕 趁佢未起粒粒就搽cream冇爆發 我上面講支cream有話可以舒緩濕疹主婦手可能好啲
做完運動要即刻沖乾淨再搽嘢
【廚餘是寶】荔枝熱氣‎ 用荔枝殼煲水清熱解毒治濕疹! https://www.hk01.com/article/203184?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

我試過得……反正無害,飲幾日無反應咪再揾其他辦法。
西醫係得嗰幾隻藥膏,分別只係有啲夠膽重手落勁類固醇,總之睇完幾個都唔得嘅就唔好再沉醉西醫救到你。
性病
用娥羅納英H軟膏.
打飛機打得多梅毒晚期
好多人唔知酒精對皮膚傷害好深,係咁用會爛皮
開放性傷口咁嘅樣
建議當普通傷口咁處理查碘類消毒液
咁建議自己google學下點醫
其實唔難
好慘 希望有人幫到樓主
做squat會著平底鞋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞