我朋友隻手爛哂好核突

386 回覆
31 Like 679 Dislike
呢個真 有意識果陣都話忍到就忍
忍唔到都無辦法 最慘就係訓左果陣唔知自己R左
仲要一起身見到R爛左果下好灰
久而久之就好難好
其他未必係汗泡疹
諗下近期有冇接觸過老人家或者去過老人院
我都試過,你好大機會係疥瘡
去睇醫生
搽一個禮拜藥應該乜都好
一定好鬼臭,唔好畀我見到你 死遠少少
你唔好教壞人啦
用熱水重死呀
你搵隻松焦油soap 唔好用咁熱既熱水沖
你有錢就買成部電解水機用黎沖涼
如果你而家係真係超痕
係要先搽左類固醇 止左痕先
再慢慢試cream
因為唔係隻隻都岩自己
訓覺果震係唔可以Keep住唔R
只會痕醒 影響瞓覺
巴打,多謝你
因為我以前都有主婦手所以我明白情況
屌你樓上201仲話唔好送錢畀醫生睇咗先算啦好嗎
我覺得如果你有錢可以去做下自己對咩敏感
我冇錢 所以都係食少啲刺激性食物 辣呀 炸野呀 果排係0老麥kfc ,牛呀 海鮮呀 食清啲
最重要都係keep住做運動,早訓都幾重要下
想再健康啲就戒埋糖
重有人教用熱水 唔好用類固醇止左先
都痴線
本身有,之後好番轉左做gym ,就keep 住咁做
汗皰疹
睇醫生啦,有得搞
即係你而家戒食 菇類 就無事?
睇醫生止炎先啦

利申:30年濕疹
白痴仔,呢啲都係食藥搽藥膏洗撚比錢啲醫生賺
萬寧同屈臣氏有藥劑師
醫生見你有皮膚問題都會開呢隻, 我之前俾蠓咬到腫晒起水泡爛晒,都係用呢隻
但醫生叫唔好連續用7日
信連登真係世界滅亡都似
菇係會令到我好短時間來個情況變得嚴重,同埋某啲嘅魚類都係會,特別係冇輿論嘅魚,例如鰻魚、黃鱔
以上嘅食物就完全係唔食㗎喇

仲有其他嘢會戒口,不過唔係完全唔食,可能食一兩啖咁,例如牛、羊、鴨、樂、蝦蟹

所以肉類其實得雞同豬可以食

凍飲都戒咗,雪糕雪條都係唔會再食

不過人人情況唔一樣,你參考一下

濕疹呢個病都係令到我唔完全信西醫嘅原因,因為佢哋有好多都話唔使戒口,話同哩啲野冇關係
你忍手唔R佢入面會慢慢乾
之後甩皮生返d新嘅出黎

我以前每年手指頭都會生汗皰疹
搽密d cream 會好得快d
鯇魚一食即死
睇左醫生未啊?
唔好再幫人打飛機
好多人以為淨係用手接觸好安全
其實一樣可以傳染性病
我朋友就係咁
以為環保hand job無事
最後醫生話佢隻手感染愛滋
好快到你生喺袋底
打J嘅結果,紗布包手唔好再打J了。
大壓力先會咁 關心下人啦
去醫院攞啲藥膏搽 忍唔唔r 提高下免疫力就好快好翻
我都係停碳水,兩個禮拜之內就冇
我濕疹好多年了
類固醇短期OK
長期withdraw symptoms 好辛苦
碳水對我嚟講真係有用 同埋要均衡嘅補品
食多啲奧米茄三油 綜合維他命
我早一個月都有生過,痕到瞓唔到,睇左一次中醫,食左五日含山藥既中藥,就無事了。
利申:年年春天都生一獲dklm.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞