我朋友隻手爛哂好核突

386 回覆
31 Like 679 Dislike
香港手?
揸下藥 一個禮拜變返白滑靚手
爛晒都唔叫慎入叫咩
啲小水泡幾似我上年夏天有嘅汗皰疹
果排壓力大+日日搽有香料嘅lotion,一出汗就瀨曬屎,好在叫做未搲到出膿出血

之後每晚臨瞓前搽Cetaphil lotion+戴棉手套保濕,過左兩三個星期就好返了
有搽過兩三日類固醇但感覺都係治標唔治本
久唔久轉太天氣會容易生一兩粒
只要唔好整穿佢
唔好理佢就得
成日check住有冇返發先最大壓力
Thx for 洗眼
我女朋友都有咁嘅情況

我幫佢直接噴75%酒精
等d酒精殺菌再抽乾哂d水份
之後等佢乾再搽返d堅果油/bb油(易吸收嘅油)
每日訓前做一次一個星期好返
呢個方法會痛撚到仆街
咁你"朋友"係咪淫先?真係有得睇,冇呃你㗎
邊個男人唔咸濕
得別咸濕係唔同㗎
咁佢真係特別咸濕 日日打丁
我上年試過係日本 成隻手爛曬仲嚴重過佢 自己本身有用開香港醫生俾既藥膏which is 類固醇加抗生素(Clobetasol+fusidic) 喺日本睇醫生嘅時候都叫我唔好停 keep住用呢隻 始終入面嗰啲水係有細菌 俾啲水掂到其他位掂到就好容易成隻手爛晒 我係日本就係咁因為咁搞到咁嚴重 所以先要用最勁嘅類固醇加抗生素 過六七日就好返 同埋樓上嗰條友話唔食碳水 我覺得你都係唔好太信佢 與其你信呢anecdotal evidence不如自己搵個信得過既醫生 呢d野好genetic 避都避唔到 啲水泡自己生上嚟 我依家都仲有
咁撚正嘅 邊個嚟?
你做運動有無做帶氧出汗?
我一直都係濕疹底,但之前運動出汗皮膚都無事。
但前排日日做運動出汗,塊臉流勁多汗,搞到塊臉又腫又紅,仲甩皮。呢排停咗做運動出汗又無事,開始退。
痕就用手擠曬入面d水,有水就擠,擠到出血就等佢康復就無事。千奇唔好拗佢,唔係就變唔返原本咁
之前轉洗潔精試過,爛到肉到裂開
搽嘢一星期好返
好典型汗皰疹黎姐
皮膚感染過一次就跟一世 不斷發作

between 個人經驗類固醇只係對濕疹有用

細菌真菌最好唔好落
我朋友就係咁做 擠爆佢好治愈
睇醫生啦
打完武漢肺炎針就免疫力變差 皮膚不斷潰爛
起撚哂雞皮
但都希望你快啲好
你係咪on9
仲用番梘 走番梘都嚟唔切
以前細個有
同相片一樣咁嚴重
後尾做gym增強左個體格就自然無左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞