環境局:已包裝好的盒裝壽司 即使堂食也可用膠盒膠蓋包裝

390 回覆
23 Like 675 Dislike
實際上咪又係要有試用期
佢而家咪就係試用緊囉,就算而家講即刻執行嘅咪又係俾人屌
根本就係為屌而屌
大家就諗緊一個解決方法,你條戇鳩仔就喺度講埋啲戇鳩嘢
我自己就完全唔支持環保 環保撚死全家
但係見到你哋呢啲戇鳩思維 就真係覺得好撚抵死
全球都知盲盒壽司,又成功說好故事,又然
外賣嘅定義就係拎走
呢個就係最簡單嘅定義
如果真係咁鍾意包拗頸嘅
咁咪等政府直接立法
外賣只可以喺舖頭外面食囉
你鍾意咁樣嘅話,咁你咪叫政府咁做囉
真係戇鳩思維
問題係個試用期之後兩個月就到下一階段呀屌你老母臭閪唔撚識計數呀
你個垃圾腦漏撚咗喺你老母個臭閪度發緊臭呀食屎狗
任何即棄塑膠
禁止在有牌餐飲處所向堂食顧客提供
外賣可以用塑膠產杯 ,杯蓋,食物容器,食物容器蓋
堂食帶走是外賣可以用膠
睇咗幾次都唔知講乜

屌你真係好撚戇鳩㗎喎,人哋第二階段係全面落實
所有管制,即九類產品均禁止銷售予最終消費者,也禁止在餐飲處所向堂食和外賣顧客提供
其實你柒夠未啫
你唔好俾人知道你真係冇腦啦好冇啊?
中文字你識唔識呀?
佢又冇講錯喎
一開始唔新鮮,之後舊嘢都係唔新鮮
局長食開海膽啦
咪講撚第二階段係呢你個戇撚柒閪鳩試用期之後兩個月囉
你老母個死臭閪無撚教你隻屎狗計數呀

全面管制咪提早同你玩走塑囉你老母死臭閪
當然外賣鎖售禁止有其它即棄塑膠
當然計外賣,但咁啱佢有啲位俾人休息,咁啱你又有啲嘢想坐低食
燒味飯,件裝,可以用膠盒了?
7出國際後,駁嘴隊即刻做野
屌你,真係柒㗎喎
俾晒時間你你仲要戇鳩鳩咁樣話不如直接禁撚晒佢
你自己出去問人做個投票呀
有兩個月好定冇兩個月啦,傻閪
你真係完全係冇智商
你老母臭閪人地大企業咪行先幾步囉
學你條戇撚柒閪廢鳩逐個月玩呀
成個企業逐個階段轉唔撚係成本呀
你老母臭閪係咪無撚教過你條死廢閪企業同中小企對政策嘅轉變有咩唔同呀
堂食帶走又點會是外賣
市民啊,屌你老母
而家咁樣已經嘈到拆天
一刀切咪又係俾人屌好似你呢啲傻閪咁樣
係又屌,唔係又屌
仲要以為自己好撚叻
咁撚簡單嘅閱讀理解都唔撚識
依個龍門夠哂大,全港餐廳加市民一齊聽錯玩膠玩咗幾日先話唔係咁玩法
轉移視線
到時第二階段咪又係要抽盲盒
講緊donki呀屌你老母臭閪
你唔撚係當中小企去睇呀嘛
你老母個死臭閪生撚漏咗你個垃圾廢鳩腦
唔撚識字, 又唔撚識睇垃圾政策啲推行時間, 又唔撚識計數
又將企業當中小企去睇
你老母死臭閪生撚埋啲垃撚圾廢閪鳩嘅死仆街食屎狗出嚟
想做又只做一半

咁撚複雜

講d 又唔講d
叫人點跟
睇完都唔知up乜

賣件壽司都要精算模擬返七七四十九個平行宇宙嘅可能性去決定畀唔畀用膠盒裝
食咗落肚,當然唔會再新鮮
外賣堂食 ? 一陣唔認數照拉就仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞