消息﹕3人疑為救被困同事先後落沙井 釀2死2傷

481 回覆
239 Like 16 Dislike
開名啦咁on9,要落叫佢自己落,做到高層咁把炮閉氣落去咪得lor
做消防死左有6m
老正要寶路華,BA,試氣,地面放條友用walkie 同入面條友定時聯絡添

實際做到幾多要真漢子先知
真係自私賤種嘅話,就唔會自己都入埋去諗住救人,而係會即刻離開現場扮唔知咩事,佢自己都入埋去,就已經唔係冇良心嘅人啦
有車牌22000
無咪18000
都要獨立供氧氣
佢仲用消防員做比喻
消防員同樣地受過專業訓練入去火場救火專業訓練
你哋都受過專業嘅訓練你哋都可以落井工作
我喺出面聽晒成段對話
心諗
屌你老味
我上過堂只學下點樣用氧氣樽用下個面罩
消防員做咁多嘅體能訓練各項嘅訓練都唔夠膽寫包單每一個消防員唔怕死衝入去救火救人啦大佬
我坐喺個課室一日咋
我唔係要拯救世界啊
周小松促加快推出修訂修訂密閉空間工作守則
但我覺得完全無用
要有用一定要捉個老細通櫃

香港最大問題係迫前線去死班友永遠無後果
上咩堂阿Sir都同我哋講
萬一有夥計喺井下面有事千祈唔好以為自己係復仇者聯盟
你冇可能救到
快啲報警,快啲叫人

其實唔使30秒,真係一下收皮
上個星期先見識完有個師兄暈咗分幾2分鐘
只係吸咗一啖氣
負責繼續每個月逗人工
其實渠記入密閉個守則已經一年嚴過一年好多,每次有意外都幫個守則加料
不過無人準守
寫字樓果班唔推人落井已經要講多謝
不過如果啊23歲謙仔睇到呢個post,想同你講下次咁樣你都唔好落去喇打999喇
後面有講仲有個23歲仲後生(不過佢有年資經驗比較多),可能佢夠後生入咗去成分鐘都仲可以全身而退冇暈到,另外嗰位35歲只係入咗去半分鐘,後尾救返上去之後都暈埋,如果佢留多半分鐘可能已經死埋。
都似係
新聞稿都睇到好悲傷 希望阿謙阿俊會move on到
張相係阿威?算幾靚仔
Rip
真,華人賤種唔燒到自己唔會痛
有人命傷亡每層判頭最大粒個個就捉佢坐兩年,佢地自然緊張過班工人
靚仔哥哥
守則有撚用咩
叫你落去你話危險唔落,之後就唔洗返工啦
沼氣濃度高係冇味,可能因為咁就疏忽左,係井口邊吸一啖都即暈
作故仔炸 on9
連燈仔真係好易比人水
Rip
班友可以賤到話唔知發生咩事
去公院趁工友迷迷糊糊呃人簽文件,使工友日後極難追討
做呢d仆街野的好多係香港人

反而大中資好大顧慮唔會太放肆
香港人果種執生應該比天收
工作輕鬆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞