消息﹕3人疑為救被困同事先後落沙井 釀2死2傷

481 回覆
239 Like 16 Dislike
個個咁諗落一落去就上唔番黎啦
原定工序毋須工人進入沙井內,惟事發時阿賢不知何故,獨自在沙井內,

又開始夾埋講大話意圖避法律後果
常理都知唔會落去食煙,一定係受指示

死左人香港老細就屈死者擅自落去
渣ga 幾十秒就暈
呢d 有冇眾籌? 我想幫佢地屋企人
真係睇到眼濕濕
雖然 bad ending 真係好有義氣
好耐未聽過呢句野
呢d井幾耐洗一次?
唔洗會點?
應該長期過水 有乜好洗?
呢啲工作應該要戴埋拍攝儀,類似飛機黑盒咁,出咗事起碼還原到經過,而唔係事後亂咁估推晒個波俾死者
死人一定無得反駁
幾耐1次答你唔到,正常渠記定期出order搵人檢查渠筒, 塞左咪搵人通。
污水筒會有好多油脂,會痴係條筒入面。
執行上有困難
呢下我懷疑劇本無 似青雲自己加戲
反而加戲 令呢個位好撚深刻 好撚有張力
返6日 地底高危密閉工作 先得果$18-22k

On99搵水魚做

依d工多多錢俾我都唔會做 好撚易無命

好多都無探測有無沼氣 又無氧氣裝備

叫人裸裝落去做同謀殺無分別 因為消防黎到都多數死左
沙井呢啲有沼氣嘅係密閉空間其中最危險嘅一類, 唔係簡單蔽氣就頂到。

諗起呢單:
http://the-sun.on.cc/channels/news/20040708/20040708015641_0001.html

消防去到行2步已經暈咗跌埋落井底,企井邊果個都暈暈哋。

無樽嘅話幾多條命都唔夠賠,有樽但如果未疏夠氣其實都仲係冒緊險。沼氣濃度高會有爆炸風險
人人都係得一條命
貪快去搏好唔抵
其實依d工點解唔擺定d氧氣裝備同樽係附近

室內密閉工作唔係規定要有咩 有咩事都著起救人

又唔撚抽風
想知佢地有咩gear去防毒
消防就孭個BA衝落去救啦
但佢哋乜都冇就真係應該坐喺度等支援喇
https://youtu.be/ule6f6eJDb8?si=LCr5i9DhUXSfh9z

又要擺呢條片
身故者既家人預死亡證搞兩年起跳
有排無得拎遺產
呢d case 暈左點救 你落到去要抬個人上去喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞