消息﹕3人疑為救被困同事先後落沙井 釀2死2傷

481 回覆
239 Like 16 Dislike
你要閉住氣扯個60 70kg既人上黎
新聞話,呢d沙井
係無任何原因要人落去?
工作内容:賣命
唔係應該讀過平安卡?
點會犯咁低級既錯
好難講,如果真係唔洗落井做嘢嘅無人會無啦啦落去掛? 如果係要落去做嘢,只係佢地貪方便唔做必要安全措施,咁死咗人仲要死兩件做咩唔如實講幫人兜?
快手可能幾個鐘搞掂 輕鬆好多 不過真係好厭惡
睇下做咩
照TV串波拉繩當然輕鬆
清料⋯⋯可以砌到人都癲
Rip
戴口罩可以防病毒,但應該防唔到毒氣。
估計班工人以為戴左口罩會冇事。

不可以。沼气中毒是因缺氧而引起的窒息性中毒。戴口罩不可能解决缺氧问题。

没有任何作用,沼气主要成份为一氧化碳和甲烷以及二氧化碳,皆为分子状态,口罩只能阻挡颗粒状的物质,对气体分子无效。
其他唔知,但密閉空間啲工人唔做足個老細都幾頭痕,一出事就死,死咗實告,同官員問責唔一樣,呢啲嘢一定有人要坐監。
佢哋做法完全同上confined space 堂個講法調轉
第二個落去根本係自殺
洗唔洗留院觀察
你有精神病反社會?
無門檻還無門檻,包到實一實落屎井清潔$1000真係食屎食濛咗先做
冇,分幾2分鐘之後佢自己醒咗
第一句就問點解佢會坐咗喺度同埋做咩咁多人
我哋話返佢聽剛才暈咗
佢係完全冇意識自己啱先做咗啲咩,只係記得吸咗嗰啖氣之後覺得好唔掂,但係搞埋少少先稍後坐低休息
但其實嗰陣已經暈咗
真係好在科文喺附近同埋佢醒咗
如果唔係我已經報警叫白車
Rip
你哩啲正一冚家鏟,將會先喪雙親後死妻兒但就係死淨你條柒頭久病臥床長瞓不起但又長享天年頭腦清醒咁慢慢鳩噏齊齊整整
擺明公司叫記者咁登報啦⋯
人哋肯一日落2-3轉就幾千蚊
外賣仔行足幾日都冇$1000
咁多判頭即係代表好生意,唔怕冇人做
公屋垃圾濫用福利L就係咁嘅態度:總之返工嘅就係黎生唔抵可憐,學佢咁無業唔使做先係叻仔
殘體字
Confined space 係極度高危工作
就係因為每年死咁多人,所以啲例越嚟越緊
個個師傅以為自己係最好彩果個,嫌工序麻煩偷得就偷,反而令到意外一路keep住發生
嗰段殘體字嘅知識,知識量多過你個殘缺腦袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞