梁思浩獲「鐵板神算」董慕節指點 爆天價收費:冇60萬佢唔會開筆

214 回覆
7 Like 169 Dislike
宜家係你迫人一定要信佢渣,係人都有自由信邊個人,要同梁思浩有關先叫比喻?你食懵咗咩?

你唔識由理論同邏輯開始分析係你既問題,咪迫人同你一樣柒啦好冇?
玄學同鬼神之說或者外星人一樣,我冇話全數推翻,我一直都係半信半疑,我都鍾意探究吓裡面既學術同埋答案,但唔會好似你咁盲信一個人囉,佢本身係藝人黎,呢個職業本身就充滿吹噓同埋偽裝,你點可以盲信一個藝人架?不過算啦,你迫人信就有,我就唔會迫你信定唔信,自便啦,你永遠都唔係道理同邏輯上出發,同你講只會浪費光陰
痴線 有咁多super chat
我現實中認識到一個女人,佢係撈偏既,搵到錢既,佢就係經常捐錢,但在此之前佢就係經常幫身邊既人,但個女經常係外面做錯事,而外次都化險為夷,可能真係因為佢牙媽做善事有幫助都未定,但佢本身真係有幫身邊既人在先,不過好奇怪,佢個女既命盤係過外廿年之後係運氣明顯差咗既,會唔會因到時佢牙媽因為年紀大而走咗有關,之後冇人補佢,就不得而知了.....
我都未有智慧領悟
因為一向自己心目中果種「因果」同現實又有好大距離
得罪人
你心中既因果,坊間講既因果,同正道既因果

可能係三樣野黎
我諗扮果度唔係重點

重點係最後果句對白
link?
我一直都有同幾個命理及法科高手研究因果及輪迴,老實講,我一向都仲係有懷疑態度,始終人既智慧係探索到另一界別,現實中成日聽到一班未死過既人講輪迴,又為咗帶風向經常係個網度解讀一本假既推背圖,係邏輯上其實好難信得過佢地,

而講到因果,紫微斗數主要就係講因果,係有一定既準確度既,當然唔會百分百,冇野係百分百準既,成日話催吉避凶,如果以人力係改到未來既少少咁啦,咁即係算命有機會唔準啦,仲有喎,你點知一個人以往有冇因為人力,環境影響,風水,或前生之力而影響過佢過往既經歷?

如果係會改變咗既,咁佢之前搵既命理師又點可能算到佢既過去係準既呢?改咗都算到?咁同一命盤改唔到果啲呢?一樣果八隻字,一樣個星盤,點分A改咗B冇改?所以中A就一定唔中B,理論上一定係咁,所以我從來都認為,命理師功力有高低之分,但冇百分百,超準既,有九成一定係老千,因為佢地係靠好多外在因素黎估你,實中啦,靠觀察同埋套你啲說話咁,好似某啲近年彈起既所謂命理師父咁,內裡根本係靠睇股市行情同埋政治訊息去估拜登選到總統,估邊個國家旺啲,再放入算命術講出黎,扮批算到,實中架

因果之說,只能夠講,一般人一定係以先幫咗身邊人先,因為你真係清楚你幫唔幫到人,講得衰啲,同時間你亦可以係身邊朋友間建立信譽同埋好既形象,有助你之後既生活同埋工作機會,甚至貴人運,本身係外在就係好易有效果,反而你去捐錢,除非你好高調又大數目,如果唔係,鬼記得你做過呢啲大事咩?

而且我之前都比較過捐錢放生同埋幫身邊人既分別,一定係幫身邊人最有效,到你真係發咗達,你自然知道邊間機構最適合捐錢,而你有錢,捐啱地方捐得夠多,自然都有啲幫助既,

但放生就唔太關事喇,呢招係啲神棍老千用黎公開刷靚自己形象所做既行為,講到對動物,你一係就養咗佢地,放生只係救一時但又會產生另一個問題既做事方法,以前曾經有個推崇放生既神棍同我講過:放咗生之後就唔關自己事,之後佢點,就係佢既命運,我心諗,咁咪即係做樣?多鳩餘,人地領養流浪貓狗我明吖,但你唔會走去捉啲貓狗搬咗去另一度之後唔理架嘛,因為香港有機構係理流浪貓狗,我地有辦法處理,但魚呀,蝦呀,蟹呀,我地都唔係真係搵到個藏身之所俾佢地俾人養,佢地一係就俾人捉返,一係就因為佢地都要食,又係某個地方製造另一個生態問題,放生既人有冇諗過有啲小生命係俾佢地放生既魚蝦蟹食鬼咗?作孽定作福?昆蟲都有生命啦,做善事既人首先要理解人同動物既分別先,點解殺人既罪係大好多先?呢方面要理解一吓,仲有如何殺,因乜野事殺,呢啲都有關係

所以我一向鍾意研究,但要信一件事,一定要有合邏輯,算命係有邏輯既,但比較概括同埋有走動空間,因果先以身邊人為主,係最合邏輯既
黃義興呢條友我初中時已經唔鍾意佢,個樣好邪氣,一睇就知唔係好人
仲要夠厚面皮,人無恥則無敵
命案
邊句
用果塊嚟計數都幾勁
記得表演臨埋尾up 左句

「多謝X生咁照顧我地兩母女」咁嘅對白

利申:成廿年前 記錯都唔定
收到風啦
咁多迷信撚
先論學法,我識啲朋友主要係學六壬多,六壬有分上茅中茅下茅,主要係落降,解降,醫命,保護身邊人等,對心理調節應該唔太有作用,
學佛,就即係宗教啦,我諗點都有啲呢方既調節既,但因為現世代都好多呃錢甚至偏向邪道既宗教,我覺得要小心啲囉
心理問題有好多種,我唔係醫生,就好難直接解答,但我覺得人既性情係總有一兩個位置係引發點黎既,正如用斗數,例牌先搵化忌一樣,我覺得整頓好一個人既心理同情緒其實係有好多種更健康既方法,例如藝術同埋運動,加上再識吓當中既朋友,你既氣場亦都會有所改變,唔駛吓吓都要信宗教甚至某啲神棍話收你錢俾力量你,醫治自己既方法,留意一吓身邊其實好多,搵一個適合自己既就ok
但如果真係講到有邪野既話,當然要搵返有驅邪能力既師父幫手
其實18年係頂點
佢算睇得準啦 呢啲邊有得賺盡

誠哥當年賣野,覺得平去接貨嘅全部蝕
我有聽過一個講法,但唔係話生惡

而係佢賺到名聲果下已經同佢嘅善事抵銷咗
所以果啲善事幫唔到佢積功德(因為已經喺名聲上幫咗佢)

即係好似聖經咁,
有個低調窮婦人自己都窮,但捐咗自己生活所需嘅錢出黎被讚賞,
個善行唔係睇有幾威,捐幾多千萬,
而係睇你個心入面嘅誠意,
唔係咩心誠即靈果啲on9野,
係指窮婦人自己都搵朝唔得晚仲捐錢呢個誠心

利申無辦法做到
自己比自己
可以開only fans
你又知個先後次序?又玩通靈?雞容好失禮你咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞