梁思浩獲「鐵板神算」董慕節指點 爆天價收費:冇60萬佢唔會開筆

214 回覆
7 Like 169 Dislike
係,我都有睇下散文,之後見到佢做風水師真係好煩,啲post 一大段文字叫人報名仲有話完又開極都有新人班

此覺得當初好啲,但係為咗生活……
嗱!我表現先,我非業界中人,亦唔會係任何神棍既打手,我唔理邊個偉大唔偉大,睇過唔少術數書,明顯的確係冇包準既,所以我對任何一個算命師都係抱有懷疑態度,唔理佢本身人品如何(鬼知咩?你知咩?),而準確度黎講,我只覺得部份夾到既人係會覺得好準,全準既一定冇,把口成日戴頭盔,話:錯我會認既,或者話:唔準唔收錢者,肯定九成係老千
而其中一句係我一生裡最謹記,就係佢叫我留意姓氏有十筆劃嘅女性,叫我千祈唔好有任何接觸。

想當年係佢主動去扮人
之後先發生俾人大巴大巴
如果個大師向之前都提過佢既話
佢知自己要扮邊個都唔say no 咁佢係自己攞黎
我覺得好予盾
但佢發左係事實

咁希望神算大人順便關照下我!!
其實算到
咁董慕節有冇你口中嘅老千行為俾人揭過出嚟?有冇楊天命咁俾人話呃錢?我唔抵得佢要俾人叫佢神棍,拉埋梁同麥玲玲嚟話神棍。你可以懷疑,但叫人神棍有咩support你咁叫佢?科學證明唔到鐵板神算,同時亦都無推翻到係咪。
無用啦 都幫唔佢到化個劫
一樣比人打
鬼叫香港市場好難support到寫作嘅人
特別係有家累
其實如果算過真係準嘅人,
就唔會話呢啲野神棍

只係好多成日出鏡嘅唔係最有實力嘅
正如誠哥個風水顧問都唔會上電視

不過我唔知佢跟嘅師父係咪準,戴番個頭盔
當年全城熱話
咁電視節目當年成日都扮人嘅
其實當年應該扮官員扮政客,因為果堆人就算嬲,都為形象唔會搵人打佢
巴打係圈中人?

小弟入世未深,可以講多兩句
我印象中係EYT 佢扮容即場爆肚講多左句野,就係個句得罪左老實商人,跟住之後俾人掌咀又唔認爆肚話跟稿讀,真相係點就不得而知啦
在一月二十九日,《歡樂今宵》藝員與港台DJ鬥扮嘢,其中梁思浩扮相近似英皇娛樂旗下「一姐」容祖兒,為求逼真,他親自用膠紙把上唇黏至反出來,露出「大牙肉」,還化了閃電眼妝。在化妝間讓記者拍照時,仿如容祖兒上身般:「多謝『梁』生照顧咗我咁多年,我老闆係老實商人𨪛劵!」。而他在錄影趣劇時,一邊唱《未知》,一邊搞笑說:「我要多謝梁生照顧我哋兩母女。」在場的梁繼璋笑問他為何個嘴咁腫?他說:「我係『牙肉王』嘛!」事後有記者問他會否怕得罪他人時,梁聲稱:「有嘢搵TVB啦,我照稿讀劵咋!」

黏上唇扮容祖兒

其後在無線的追查下,發現當晚的原稿絕對沒有梁思浩所講的對白,明顯是梁為掩飾其「爆肚」而撒謊。雖然英皇未有向無線投訴,但無線亦作出行動,除抽起有關的敏感片段外,更暫停梁思浩的所有演出。

梁思浩隨後接受記者訪問時,表示悔不當初,更寫了一封道歉書,向容祖兒、楊受成及無線表示歉意。他向記者說:「我承認今次扮嘢係過咗火,我覺得好對容祖兒、楊受成先生同TVB唔住,如果可以做到凉嘢,令楊先生同容祖兒個心舒服凉嘅,我願意去做,對影響到公司,我亦好有歉意。」
第4係咩 channel 黎
咁樣扮下嘢就叫搞鳩 邊位咁大牌嗰陣仲要初出道
大牙肉
唔存在嘅野咪證明唔到,
你真係識條柒科學,
難怪咁撚迷信
我知好多人都好呢味, 不過我對呢樣嘢就完全 no feeling.
香港01報導全中國連香港都係得400幾個億萬富翁
做到咁都比人睇唔起
你同我講把撚,你咪同打佢果個講
你都膠膠地

而家梁思浩有冇殺人放火 十惡不赦?

攞埋D所謂外國例子同梁思浩有咩關係?

一樣米養百樣人,係咪有香港人做咗仆街就代表全香港人都係仆街先?

你D詭辯佐證睇唔到對件事有咩幫助

以色列關我叉事咩 你講到咁清高咁偉大你咪自己去做自己認為「善」嘅事 唔洗係度道德綁架啦
你有大支野喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞