港鐵觀塘綫、港島綫換入國產列車 林世雄在網誌表示港鐵提供的鐵路服務堪稱世界級

165 回覆
3 Like 165 Dislike
你唔問埋點解港澳台親中報、海外華語唔報?
計咗報導鄰國多過海外因素未
點知你點搵,又完全冇邏輯
咁你要話中車差, 都要有證據架.
上面有條傻閪話中車列車係波士頓地鐵出軌,
咁日本川崎列車係華盛頓地鐵咪一樣出軌,
點解中車出軌就係質量差, 日本川崎出軌就係補救得快?
日本鐵路有咩勁過mtr?
係咪價錢
其實唔同國家既南都係要個D零件,系統.想知國產係咪真係自主研發定係買組裝.明明唔係自己整都要呃人,你第一步就已經駛講.
其實日本JR同日本地鐵未必好過港鐵
港鐵起碼傷殘支援同稍為乾淨過日本鐵路。
其他國家更加收皮唔駛比較
港鐵乾淨?
https://topick.hket.com/article/3722511/
遊日注意|「超級床蝨」入侵東京大阪 電車現蝨蹤列車座椅亂爬嚇壞乘客!
你應該未去過其他地方鐵路
但係副冷氣係外國貨
人哋講緊日本,關其他地方咩事?
Hi,反駁隊
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1727279-20231110.htm

咪一樣,仲要返廠已經唔見埋,仲有漏水、扶手甩晒色呢?日本無喎。
我咪講撚左日本未必乾淨過港鐵
起碼港鐵成日搵清潔工打掃同用消毒藥水抹下車箱內部,日本鐵路車箱睇下d污積已經知道無咩人打理。
廁所又搞唔掂、車廂又臭又焗(尤其東鐵綫、屯馬綫)
扶手、座位又甩色,東鐵綫扶手細菌量超晒標叫乾淨?
追尾
其實港鐵佢啲車可唔可以唔好成日黑同灰? 本身個人都灰灰地,連車身顏色都咁冇活力
扶手晒色又關乾淨唔乾淨咩事呀大佬?
你係要講埋其他野,
係咪要計埋日本仲有幾多個站未加月台閘門,
方便日本人跳軌自殺?
吓?人哋九巴扶手甩晒色都會補油啦,形象嚟㗎喎。
連隔離深圳都會執呢啲,同我講關乾淨咩事?唔關事其他公司就唔會執啦吓話。
日本係世界級 代表香港就唔可以係?
on9仔
深圳係直接用裸銀色
其他綫唔係,同埋扶手環都會甩色。
麻煩講野比啲邏輯同上文下理.
你係呢個post既第一個留言#32 "港鐵乾淨?"
咁覆你既緊係講緊乾淨唔乾淨呢件事啦大佬呀
好心你舐港鐵咪坦白,而家咪問你漏水都叫乾淨?
扶手甩色俾人感覺已經叫污糟啦,同我講唔計?邊個九唔搭八?
咁似國產飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞