其實有冇諗過 叫外賣嘅人有責任 自備餐具?!

231 回覆
47 Like 1058 Dislike
其實唔洗咁多廢話
要環保就立法強制絕育
人類既存在就係最唔環保
你要支持環保就應該先支持絕育
全部無下一代就唔洗去煩乜9唔環保乜9破壞地球乜9全球暖化
屌,咩叫有責任?
叫外賣來的地方一定有餐具?

環保撚,不如你隊死自己啦,地球少一條友咪用少好多餐具囉,你老味。
最叻就搞屎棍
其實我唔介意自備餐具 但係請你外賣個人黎幫我洗
我想象到,我自備餐具,
食完會用紙巾抹走油跡先放返落去餐具盒,
然後回家再用洗潔精清洗。
過一排,我會想轉款式,會丟棄讓後再買另一套新的鐵餐具。
除左用屌你老母之外用唔到其他字眼
屌你老母d環保撚
即刻去絕育就啱
未來班環保撚絕種咪令地球更環保
唔撚係叫人環保但又唔身作則
市民出街要自備馬桶及清水、清潔用品,政府及各工商等機構為咗加強環保,於XXXXXXXXXXX日不再設置公共洗手間及梳洗設施,大家環保啲,行街都行得開心啲~!(再加幾條潮友喺度跳舞贈慶)
係咪咁呀~?!屌你老母食屎環保狗同官商勾結!
唔叫外賣啦
你特登用錯工具嘅話點講都得啦 不鏽鋼叉一樣飲唔到湯
但如果唔記得自備餐具而又需要食粥咁應該用乜工具食?

你話貪方便犧牲質素所以用木叉食到有木味就唔應該嘈嘅話就合理 因為貪咗方便用咗木餐具而犧牲咗食物嘅質素

但用木匙羹𢳂唔到粥唔係質素問題而係功能上已經唔得
Hello 反駁隊
咁話明即棄,質素當然有所限制,所以就算用用下就爛其實係合理

呢個係咩理由
你出街唔記得帶遮會點做?
去買一把囉
同樣道理,你想要好用,咪去7-11/超市/ikea買啲好用既羹囉
但又唔捨得買,又要嫌人唔好用係想點

另外你應該屌食客/餐廳,繼續用/派唔啱用既工具食粥,根本同環保撚屌既野一樣,用錯工具造成浪費。
你想自備咪自備囉,點解要逼全港餐廳唔提供得?
很撚搶口
但我鍾意
用餐具本身已經有問題
要用水洗十分浪費地球資源

應該學印度人用手食飯
你幾時改變你價值觀?
你老豆老母都有責任絕育,唔應該生你依啲戇鳩仔出嚟
拿唔好拉其他環保組織落水
長春社19年發過好多次聲 近排都係批評北部都會區 甚至叫夜繽紛搞好啲廢物回收
綠色和平都好落力反對明日大嶼

係得個綠領行動咁撚仆街係咁搞鳩小市民
無餐具係街食學印度人用手筆黎食呀屌你老母?
香港唔係養懶人嘅地方
係搵錢博殺嘅地方
食外賣就係為左嗱你臨食完繼續返工
又要洗又剩點高效率
咪係囉,我送外賣都自備 餐具
出街唔記得帶遮可以去避雨同選擇寧願淋雨
咁咪可以唔買多一把
但係唔通每次唔記得帶餐具或者個餐具係用唔到就買一個新嘅?木羹食唔到粥就買一隻鐵羹定你想人用手𢳂粥嚟食?木刀切唔到扒就去買個把鐵刀?
買咁多鐵餐具咪一樣係浪費,定係浪費嘅唔係膠就得?

木羹𢳂唔到粥講緊嘅係佢用唔到而唔係唔好用
其實餐廳都冇得揀,唔通叫個客買粥就叫佢自己去買隻鐵匙羹?
食客都只係有隻𢳂到粥嘅羹去食到碗粥
畀錢就係買服務,喺客人眼中,餐具就係服務嘅一部份。如果要自備餐具,一係減價,一係補足份量。啲環保人士唔好又做雞又要貞節牌坊先得架,明明自己就係冇諗過對他人生活嘅影響,仲要跳出黎宣揚點樣對所有人都有好處。我同你講,環保組織想對社會有好處嘅方式,就係退番哂啲資助畀市民,而唔係攞住納稅人嘅錢去做啲反納稅人嘅事
係咪隨身帶住一副餐具
日日都係
廿四小時都帶
屙屎嗰時都帶住?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞