其實有冇諗過 叫外賣嘅人有責任 自備餐具?!

231 回覆
47 Like 1058 Dislike
屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母屌你老母
我都買左支鋼飲管
又好用又方便
唔洗成日上淘寶入,畀錢佢賺
所以我上面咪話香港人懶,帶少少嘢都嘈囉
智將,最叻係你
環保狗死全家

食牛丸都可以啃死啦
意外既野邊有得講
唔通巴士炒過車就唔搭巴士咩
個個都外賣返屋企咩
啲地盤佬點算
帶飯又唔得?食三文治又唔得?
你帶飯帶個大盒到3 4碗飯嘅又得
帶三文治帶足10塊方包又得
咁都唔得 咪拎餐具返屋企慢慢洗囉
其實真係唔難 係睇你做唔做
我一日有需要係出面食兩餐, 咁我又要帶多份餐具?
咁我突然間有日食三餐咁點算?
叫人自備餐具, 咁有冇個地方方便人哋洗餐具啊?
買條即棄紙底褲的確無自備底褲咁好著但係條紙底褲至少做到一條底褲嘅功能
但係啲木餐具做唔到餐具嘅功能,木匙羹就潷唔到嘢木刀就切唔到嘢,咁佢點樣係一個餐具
買個外賣唔係話想用到最好,都只係想食到個外賣
著紙底褲去跑步咪一樣會溶鳩晒
著紙拖鞋去打波咪一樣碌柒
咁大個人,食咩野用餐具自己諗啦
港孩咩,仲要人照顧你咩
唔想煩,唔捨得自己買既
就接受人哋提供既餐具囉
咁多年嚟都冇呢個責任
冇喇嘢比人強加
好似比樓主改寫咗歷史咁
屌你知唔知咩叫外賣? 就係唔撚方便食呀,方便既就堂食或拎返屋企啦屌你
紙包飲品自備飲管點睇
但係著紙底褲行街唔會爛 著紙拖鞋行路唔會碌柒
又唔係講緊拎隻木匙羹去扒龍舟 拎把木刀去鋸樹 然後話佢唔好用
而係講緊個木餐具做唔到佢被製造出嚟嘅目的
個樣工具製造出嚟做唔到佢嘅功能咪一樣浪費
唔通犧牲多啲樹嚟整木餐具去拯救海洋生物係環保啲?
用木餐具𢳂飯唔會𢳂唔到
用木叉拮薯條唔會拮唔到
用木刀鋸魚柳唔會鋸唔到

你打波識著波鞋,跑步識著跑鞋
貪方便犧牲質素就著酒店提供既紙拖鞋

餐廳/食客明知木羹𢳂唔到粥仲要用先係浪費,你用木筷子去飲湯都係浪費,用錯工具就係on9

木餐具比膠餐具環保既原因係木餐具係㸓廢棄木渣/回收木整,係循環再用,而且比膠易分解。
環保撚有責任自備腦袋
死有咩唔好?夠哂環保喎
叫雞中出仲環保
樓主,有冇諗過你老母當年生舊叉燒會仲環保?
環保係應用則用,唔係完全唔用喎
要死先叫環保好極端啫師兄
係咪下下要上前線打狗先叫黃
下下要721去元朗打仔教仔先叫藍
自備左又唔見減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞