奧運定太古城好

233 回覆
7 Like 82 Dislike
港島已滿落,住慣九龍新界好難返轉頭住港島。。。
太古城 = 香港既現況
食老本,以為可以歷久不衰,但可惜你已過氣
離題先。其實講方便,紅隧口一帶真係尾機。有時半夜,的士都唔使N車搞掂。但附近燥音、飛車、工程、配套、厭惡性設施,全部都教科書級差。

環境舒服既話,做林超英鄰居囉
夏天對海,有風真係可以開風扇

至於太古定奧運,樓豬會唔會買餸?
太古唔行去康怡,買餸好似少貴?
奥運行去旺角街市咩嘢都有
太古行去康怡同奧運行去旺角咪一撚樣
移咗都係上連登。。。
可能坐輪椅。。。。
太古東可去西灣河
西可去鰂魚涌
兩個都係食環街市
講買野方便,奧運根本拍唔上太古
不嬲太古西行去測魚沖,乜餸都有
明顯條友未住過甚至未去過太古就出嚟鳩up
但太古多廢佬也是事實

利申:太古廢佬
太古始終係舊,買都未必會選佢
不過依種靜中帶旺,交通方便
起香港真係好難搵
你係咪覺得自已攞得120萬移英就型過人哋買奧運同太古

係型嘅就唔使靠5+1先移到英
所謂嘅地理中心點有咩用 正常人有幾何去新界 一年去得幾多次旅行
除非你屋企人住個邊 或者你返機場/成日要出trip
真正嘅方便位置一係交通樞紐嘅中心 旺角紅磡呢d位
一係經濟/商業中心 銅鑼灣中環 或者東九
一係就民生
奧運係方便離開香港 去機場高鐵站
但生活上太依賴個大商場 仲要商場係好多人去好多地方都要行出旺角/轉車 用東涌線去好多地方都唔方便
太古城係舊d 但出入東九中環極快 兩個大商場物價會比奧運平 民生野近西灣河/鰂魚涌 平民d集中d 人流冇咁多
好似樓主生活需要d咩
兩者比較就奧運
但九龍塘返工我會揀大圍
大型屋苑都幾難重建 仲要佢每幢都有翻新
奧運信和三寶保養算唔錯 好過浪澄灣
如果樓主睇埋保值 兩者會揀奧運
睇今年樓價跌幅就知
我住開港島 除非有特別野買 如果純粹想行下買下野 我去太古都唔去銅鑼灣中環 行完好天仲可以去鰂公散步 行多陣係鯉景灣飲杯野吹下風幾寫意
基本買生活用品佢集中2個商場 有地鐵站穿過
唔洗淋雨同曬 有冷氣又唔多人 睇戲兩邊都有戲院
銅鑼灣旺角個d散到幾個大商場 中間穿過去條街又多人 MK仲要好多垃圾busking佬咁難聽
AEON好似去左日本百貨公司咁咩都有
太古城就有d牌子野
紅磡唔入流

油尖旺 就一定方便,但日日大媽 群魔亂舞+彌敦道乞兒多。。。
真 住過就知無得輸
衣食住行太方便
係夜少少搵食麻煩dd
拎東薈城同太古城比
剩係奧海城都唔夠太古城比啦
住港島有銅,基本唔會去九龍新界。
住油尖旺就算有尖同旺,都會過銅行同中環返工。
所以同質素盤,港島永遠貴d,同租值高d,基本唔洗爭論
廢佬唔會搞你,靜靜地幾好
笑撚死
你不如話行去銅鑼灣買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞