奧運定太古城好

233 回覆
7 Like 82 Dislike
我覺得睇行業,你香港做非技術 專業技能行業管理層 去個邊保你做管理層人工咩 ,好多馬死落地行 轉行 ,中層做起。
你係兒登度問d公屋仔外賣仔私樓識條撚咩
私樓都未住過
日日拎個電話出黎踩港仇富
唔想同蝗蟲住就一定太古城
亞皆老街人多車多,地下仲濕立立
大圍交通唔錯,開埋個圍方買嘢勁方便,不過同奧運一樣蝗蟲多
九龍塘返工梗係大圍啦,揀奧運/太古都係on9
樓主返九龍塘可以揀紅磡架,黃埔或者海濱南岸都唔錯
美孚機會大d,入面舊石油氣倉塊地可以攞嚟起樓settle左原有住客,然後再逐期重建都可以
太古城個位係麻煩在個生活圈子,
西半山行兩步落就蘇豪。
太古城一落山咪得個爛商場同西灣河以西堆爛樓,
篤個魚蛋都要搭車駁腳去太安樓

下撚下落街都要渣車的話,
咁不如直接住到東涌、大圍,
D商場同配套起碼贏太古城十倍。

東薈城不論檔次定面積已經係兩三個太古城。
大圍本身淨係食野行超市已經贏,
你沿住東鐵線行街、shopping係直頭秒殺,
新城市到新世紀已經係堆大商場群,
出奧海城、金鐘、中環、尖沙咀又方便。

奧運直頭係第二個league,
本身有奧海城、後面有大角咀,
一個站到Element、兩個站到ifc同landmark,
仲未計小巴出朗豪坊同旺角東、近高鐵站等等。
根本太古城同奧運就唔係同一個組別

而家d ibank都係集中係西九同中環,
Commercial bank同大FI 堆office都係呢個圈,
有時成班放工飲野食野,有可能會係西九嗰邊。
咁你住太古城又係碌撚。
好睇你個生活圈子的,大圍隔離有九龍塘的,
基本上如果d細路番學放學係嗰邊,
大圍係抵住好多的。

但如果兩小口子/單身王老五咁,咁就奧運好d的

太古城真係唔洗諗,嗰頭真係發配邊疆咁,
附近又近北角、西灣河d老區,
放假好多將軍澳、觀塘友走入離,d品流好難搞

住港島起碼都要住到天后、銅鑼灣,或者諗下何文田
東涌出名係冇平民嘢食喎

雖然你話住得太古唔會食平民嘢,但餐餐太古城中心(即東涌東薈城)果D會破產

太古坊都仲可以鰂魚涌西灣河甚至東大街度食好西,東涌真係食西北風
東涌出名係冇平民嘢食喎

雖然你話住得太古唔會食平民嘢,但餐餐太古城中心(即東涌東薈城)果D會破產

太古都仲可以鰂魚涌西灣河甚至東大街度食好西,東涌真係食西北風

TYPO
冇錯
一日香港重心都係西邊
買樓都買個邊

仲要近關口近高鐵站 未來都會係西邊好過東邊
咪撚玩啦 講撚到太古城係大西北咁撚遠
出中環都係3個字左右
去landmark 快撚過你奧運去啦
香港站行去landmark果條死人路都行撚死你啦
都仲未計有架巴士直上東區走廊一野到中環灣仔
講咩大圍仲好笑
拎d新界比完全兩樣野黎
仲有咩D商場同配套起碼贏太古城十倍
東薈城又唔好行 大圍新果個商場極廢
尻up都有個譜
利伸住奧運 番工番太古
純粹係見你有錢買樓所以負評
條友完全唔撚識尻up咁大段野
講撚左太古係大西北咁遠都痴撚線
港島東同佢有仇咁都唔知有冇去過

仲講咩
放假好多將軍澳、觀塘友走入離,d品流好難搞<----
住港島起碼都要住到天后、銅鑼灣<-----------
佢老味天后、銅鑼灣就真係品流難搞
所以睇連登仔講樓真係好有趣,太古城去中環都話碌撚

人哋想睇奧運太古走去推人睇大圍都算,仲有個走去叫人睇駿景園,東涌越睇越遠
以為佢好高要求,連太古城商場都睇唔上

點知佢走去吹捧東涌、大圍呢d低幾級嘅商場

都九唔搭八
海濱南岸最大果隻3房兩廁,其中一個廁所無得沖涼
真心顛,問奧運or太古城,叫人去睇駿景園遠加舊
睇你住邊座,最近個座行去Olympic MTR 入閘 9分鐘,南昌一樣
其實浪澄係幾高質,則靚近海,附近居民質素高
戇男奔海本身係居屋嚟㗎嘛
唔通會有過千呎三房套連工人房咩?
兩房太大,三房太貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞