奧運定太古城好

233 回覆
7 Like 82 Dislike
架shuttle多唔多住客會坐?
位就唔知,我好少坐鐵路
梗係奧運 not even a question
細三房咩價位?
住太古城就咪叫自己住港島啦
港島東 ,灣仔 等等都多寫字樓 唔知樓主做邊行 呢 淨係想搵IFC 工 就 奧運啦
係咪要住種植道 白加道 先叫港島
搭車出中環勁撚耐,配套、交通、校網又差,
附近又少商場食肆,過十一點食個宵夜都難搵

港島過左銅鑼灣已經係第二個世界
Mk街市你買完餸 幾架巴士返到去門口喎
行去太安樓食lo
1200萬在英國應該買到自己customised的house
唔知,幾年冇留意,去搵aa好啲
買1200萬樓 你估真係拎1200萬出黎咩
聽講香港銀行而家收窄啲優惠好厲害
如果外國有工返可能仲會易借啲
除咗早上8-9會滿,通常唔滿,好多人選擇行路
去奧運/南昌站 都係7分鐘路程 超方便
都要睇佢做邊行 係首期多定人工高,有d行離職 出去搵唔返份人工
其實奧海一期商場,與二、三期商場,係咪同一個發展商/管理公司管理?
點解個檔次差距越拉越遠?
一期越嚟越殘,啲燈光、清潔狀況都差啲,又唔做翻新,啲舖頭越來越平民,好似公屋商場咁
二、三期都叫做光猛、清潔,有 keep 住翻新,中庭間中搞下大型宣傳活動,舖頭暫時仲係以連鎖店為主
你講交通嘅話,西半山落中環,分分鐘仲耐過太古城
分分鐘行路仲快過搭車,不過落山就OK,上山就腳軟
呢個唔知鳥,係1期差啲啫,2、3期冇乜問題,呢度係診所麻煩,1期好似有一間,我幫襯過地鐵路站嗰間,好多人,每次經過都見啲人喺門口等
凱帆軒仲平啲㖭
不過聽講 (有錯請指正)
凶宅數目多,維修保養差啲,公共空間頗殘,行去南昌仲近過行去奧運
奧運啦,新咁多
行有咩題
都係睇人工
身邊大把朋友每月三萬話出面搵唔番
冇三房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞