大家覺得超過25歲以上仲有門禁算唔算正常?

283 回覆
25 Like 793 Dislike
一定會講「你當屋企係酒店呀? 自出自入」
所以都係搬去酒店好 D
問你幾時返屋企就係冇界線
我真係唔係玩膠……..

其實你講得好中肯,我自己最近都諗緊最壞打算
你睇清楚啲,唔係幾點番屋企,係做乜仲未番屋企喎
加上當時8點未夠,啫係佢expect 係7點幾就一定已經番到去 如果依個問題係反覆出現喺平日嚟諗,啫係6點放工晏少少或者交通逼一下,已經會收到call要解釋點解未番屋企唔Chur咩
咁你係咪著得好暴露

點會話你係雞
會唔會換女朋友實際d
佢信埋啲邪教你仲覺得佢無問題
咁癲嗰個就係你

你最好呃哂佢啲錢返嚟幫佢儲好
等他日佢可能會醒時先比返佢
如果唔係一樣會比個邪教呃鳩哂
又係呢啲愚孝思維
有啲老母係唔屌唔得
答個老母同朋友食飯/要OT/去飲嘢/今晚唔返 好撚難? 大大聲屌鳩個老母仲要好自豪
咩教會話自己個女係雞?
KFC上教
我唔係覺得無問題,而係想請教大家可以點處理姐,佢嗰個宗教已經唔止十一奉獻㗎啦

同埋點樣呃屋企人錢?呢方面我真係無經驗wor…
想知你會點做,係咪好似鵪鶉咁自己收埋收埋
咪撚教壞人
班友道德低下嘅程度刷新左我嘅認知點解有人可以咁無恥,一時之間我都無言以對
你閱讀理解睇嚟真係F首先我覆條友係佢一句老母養大你,俾啲”煩惱”你都唔得,依個係情緒勒索問題,叫佢唔好咩都用依句老屎忽tone ,要同仔女做朋友。

其次我覆你係有關界線問題,講嘅係表達關心要諗埋時間問題答一句唔難,但你改為send個msg問幾點番又係唔係好難? 如果係忙緊公司事,雖然唔係用好多時間,但個人嘅高度集中/打斷工作氣氛都唔係一件好事。

由頭到尾,我冇評論過屌鳩老母啱唔啱,只係強調緊為人父母都要識同子女間嘅界線,唔好下下都用老屎忽tone去溝通。
如果係邪教,咁我好擔心你
利申 有了解唔同宗教
你真係柒到仆街
屌一句就講到道德淪亡咁嚴重
好多老豆老母由細屌到仔女大又點計
自己心理唔平衡就收返埋啦on99
係啦係啦知你冇品啦
切佢家用,再屌佢係社會寄生蟲,完
屌鳩返佢。生你出黎,唔係比佢出氣
無家教你估我想架咩
唔係人人都有幸福和睦家庭
唔好將你個套母慈子孝 你啲觀念放係人地度啦
係咁衝出黎柒都無人頒孝順獎狀比你架 道德典範師兄
明明以前都唔會開口埋口講教會,唔知點解突然間變到咁,病又唔睇醫生又唔食藥,話祈禱神力會令佢好返wor…

今次搬返屋企後,試過幾次趁我瞓着喺我牀邊念經祈禱,我一擘大眼嚇到黐線
老母大撚晒?做錯就要鬧㗎啦痴線
天下無不是之父母,你有冇聽過呢句
我同你講而家對屋企人唔好,老咗你就後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞