大家覺得超過25歲以上仲有門禁算唔算正常?

283 回覆
25 Like 793 Dislike
記得廿零歲去睇世界盃直播 好夜都未返屋企
阿媽竟然打電話嚟問我點解咁夜仲未返去
我眼都凸撚埋 不過佢係關心嘅態度
你屋企就唔似 有能力就搬返出去住啦
又唔洗脫 搬走係最好選擇

大家價值觀唔同, 就算係同佢請道理又唔明, 亦唔駛期望老人家mindset會轉到

相見好同難, 有時搬走左 關係反而可能會好左
生舊叉燒都好過生你

呢啲仲當仔女係你既附屬品既廢老口吻真係笑而不語,我真係戥你下一代可憐(如果你有既話)

我屋企人就開放好多,一早精神上加金錢上支持我周圍闖,一早唔駛一齊住啦
100%香港人
唔反抗你係咪諗住成世過唔到正常人生活
同朋友飲下野既機會都冇
連拍拖都受影響
自己諗下呢樣野甚至影響同未來伴侶關係
人地仔都生兩個到時你仲守根門禁拍拖要屋企screen
都唔反抗
On9

話返工咪得

Ot
自己一個人住嗰陣時真係關係最好但而家得返佢一個我真係有d擔心佢有咩事…
證明我講得你好中
你收皮啦

有父母唔識孝順⋯⋯第時你實後悔
其實我只係希望解決咗件家事,同唔好咩都講宗教,身體唔舒服係去睇醫生,而唔係靠祈禱,仲有唔明點解成個人性格改變晒…
你留返拜山先同你老母孝順啦,人地點同老母相處關你撚事咩,人地家事都論到你指指點點咩。
你咩宗教先?如果係耶, 你問吓耶穌第一個神跡係乜嘢先啦
搞錯咗,原來係一啲咁奇怪嘅宗教
亞洲風氣其實點解咁on9
16歲個陣已經冇
你唔可以改變你老母中意信咩教
但你可以令自己遠離佢唔洗再被情緒勒索
樓上咁多人叫你搬返走唔好理佢但你自己執著搬走佢又獨又乜乜物物 咁你繼續囉唔係可以點
咁係伯母掛住你 想個仔陪佢
我係會搬嘅,但仲有半年時間要忍姐同埋見到佢病都唔睇醫生而係一味祈禱拜神,個心真係好唔舒服…

呢個宗教已經上過報紙 / 電視比人討論過係咪有問題
依條撚樣最鍾意同人唱反調
d人越比負皮佢就越開心
建議都係block左佢算
18歲以下有門禁都仲可以話保護你
18歲或以上都成年啦 門禁係完全唔正常
做咩衝出嚟認冇家教
門咩禁?得一條大門匙?
斷咪斷囉,呢啲時候就睇你心唔心軟,你次次都心軟,咪比你老母知佢做閪人係無後果,最後都係你食返

只要雙方都係成年人,任何關係都唔應該係一種束縛,因為好多時係無贏家,而最重要係你會好辛苦,想人生輕鬆啲就要識得放下

我唔知你係咪玩膠,因為連登好多嚟啲人,希望你唔係
16歲開始就無門禁 但係老母都會問我幾時反 叫我唔好出咁夜 純粹關心既語氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞