關智斌同張致痕點解可以差咁遠

215 回覆
108 Like 3 Dislike
事實係你kenny哥佛山同中山嘅音樂會唔爆場囉
你唔識字?係借完俾佢都唔會改,明未?
咁又點?歐錦堂直頭唔係紅,佢以前都試過年收入幾百萬,Kenny 有幾千萬好撚奇?

爆場個啲藝人搵得仲多呀,你根本唔知依行幾癲
講嚟講去講緊佢慳家邊有可能借到七位數俾人
一係借咗好多次少數目,講緊五位數一次都要幾十次先夠七位數字呀師兄
咁撚醒識得投資平日又慳錢嘅人
會唔會keep住俾人借幾廿次錢仲要唔還?

我係講緊呢樣嘢啫師兄
屌,咁係唔係有對父母平時好撚慳錢,個仔想買件玩具都唔俾,但個仔突然有病要俾好多錢醫就唔撚俾?
你識唔識分平時同危急?借得錢緊係吹到自己就死
其實當時張致痕個女朋友都係Nobody一個
以英皇PR點會拆唔掂
寧願比kenny一個開再叫哂公司一線歌手黎撐場
都唔幫佢拆掂繼續一齊開
可想而知佢果時係廢到點先會搞成咁
我覺得你成日睇小啲綠葉演員
你不如睇吓歐錦棠youtube幾多人sub
kenny youtube幾多人sub
歐生啲片click rate幾多
kenny哥啲斌菲特又幾多click rate?

算啦佢搵好多好多錢
搵成千萬都會借百萬俾人
滿意未
邊個同你講佢一定借五位數一次?唔俾六位數借兩三次?
咁Kenny 會唔會名氣差過啲綠葉呀?咁你又睇小佢?
師兄你每次都完美避開重點架喎
我係話keep住借,借到過百萬啦都幾難
即係steven哥,跟番你比喻,keep住病咗幾廿次島啦
可能醫性上癮啩

你成日用父子母子關係做類比已經得啖笑啦
其實好多大陸人識tvb啲綠劇演員多過香港啲歌星仔架……
鬼叫你kenny拍得少tvb咩……
五十萬兩次都一百萬啦,有幾難?
Kenny 喺北上發展咗好多年呀on9,佢喺大陸會知名度差過tvb?你會唔會太搞笑呢?仲講youtube ,大陸睇到?
仲要我講個班tvb綠葉係喺香港都搵到依個數,唔撚係北上
好難囉其實
不過算啦,kenny哥慳嗰一萬幾千
豪兩次五十萬俾steven
steven天賦異稟,出親事都要借半球
唔還錢都仲可以一齊合體開show(我suppose都唔係近期借啦)

好美好嘅友誼
滿意未
對你咪難囉,對佢地咪易囉
屌又係個句,平時慳一萬幾千=朋友有事會唔幫呀??
平時慳一萬你朋友唔會有事架
其實真係唔紅囉
你望吓微博個數咪知囉
好心你唔好想當然啦
一直都係吹
我起碼講到佢披荊斬棘的哥哥決賽排尾三,咁耐以嚟幾個地方巡迴得廣州賣晒飛
幾年冇男一做
你講嘅全部都係「想當然」
無話紅,綠葉都搵到幾百萬一年,佢有幾難,你係唔係想講啲tvb 二打六收入高過佢先
咁tvb 啲二打六又開唔開到地方巡迴演唱會?佢會唔會搵得閪過佢地呢?
講嚟講去你覺得佢好有錢,借七位數字有乜出奇
咁我講唔符合佢咁慳家嘅人設囉
你反駁我全部都係老吹
我都仲貼到段佢朋友對佢嘅comment出嚟吖

咁你堅持咪堅持囉
慳家同會唔會幫係兩回事黎,根本無衝突架喎
我條女夠慳啦,出街食飯俾幾十蚊都唔肯,寧願佢睇住我自己食,我有事問佢借幾萬咪一樣肯,你可唔可以唔好將兩樣唔同嘅野溝埋黎講呀
其實搵錢有好多方法
咁上面都有巴絲話kenny投資有道吖
我都冇反對

我係幾唔明巴打你嘅反駁方法
永遠都係非黑即白
即係冇得開巡迴就搵唔到錢?
唔借夠七位數就代表佢唔夠好人唔重友情?

仲要用親子關係嚟做類比kenny同steven嘅關係

其實我冇諗住說服你
但你啲argument好奇怪
我由頭到尾都係講借七位數唔出奇,家陣奇個個係你呀
你覺得幾十萬同一百萬差好遠?因為Kenny 慳家所以借少幾十萬?借錢從來係睇同對方關係,唔撚係慳家呀on9
你老死同同事問你借錢緊係都唔一樣,唔通因為你慳家所以兩個都只借一樣嘅數呀on9
真!佢唔係搞到自己咁,相信英皇都唔會放棄佢
睇返英皇,真係養咗好多冇乜嘢做嘅藝人
個個都喺入邊至少十幾20年先走⋯
或者由一開始簽約去到而家都仲未走
得啦得啦,講咁多只係為左證明Kenny冇借七位數,咁借六位數啦阿sa都係慳家人設咪一樣借俾steven
已經試過唔還一次,唔係仲借呀?你估Kenny開善堂咩….

同埋之前Kenny同Steven拍嗰段同居一天youtube系列已經睇得出條友係超級無責任感嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞