加拿大移民工作搵工憤鬥區 (11)

556 回覆
20 Like 6 Dislike
祝大家龍年有T4 試工有錢 非最低工資 冇比人屌
一星期夠30粒鐘 兼半年內搵到工 加油

無PR嘅話揾到工又點?試工有錢又點?
畀夠$35一粒鐘有咩用?
畀你返夠40個鐘都無用啦!

而家PR拖批滯咗8000份申請,上年平均每月批370幾份。今年一月批48份,二月批5份,當每月50份,要13年先清到啲人。就當你今日儲夠鐘聽日交表,仲慢過5+1先有PR

一係去請願 一係聯署
一定要升級件事先有用

聯署link
https://www.ourcommons.ca/petitions/en/Petition/Details?Petition=e-4937
件事已經升級至參議院級數

https://youtu.be/Q29hqywAYMc?si=F0ZBXGSoPEMNqBS8
👍🏾
寧願佢提早cut stream a/b控制人數都好過佢拖到13年咁長,提早cut我就執包袱走唔撚白交稅呀
一早控制左b人數 你班友
本身限5年內grad條數可能真係啱, H&C配額雖然少但邊得黎咁多後生
而家似估唔到成班收成期難民當移民, 連有BNO嘅都走過黎, 一野打爆左個H&C quota
不過班友有咁細心就唔會搞到咁多大頭佛出黎
收成期班人行stream A 既
限無問題,係既然限得點解仲要係咁放人入嚟…
艱難大做嘢不嬲求撚其
而家揾到工未必有PR,祝你朋友好運
咩原因
開post段字已經寫咗
開po話慢依家話冇
13年…又真係總有一日畀你 自己講完想笑出聲
冇質疑過你 但係講清楚真係咁難咩我真係有一下以為加拿大政府落咗閘
就係想拖你交多d 稅燒下錢撐經濟先
StreamAB夾埋無10萬人,每人捐腎交稅都作用不大
請簽署加廣傳

https://www.ourcommons.ca/petitions/en/Petition/Details?Petition=e-4937

請求如下:
1. 加快審批
2. 確保唔會因為quota 唔夠而唔批
3. 自動更新 Stream A/B 申請人既permit/ visa
有冇人同我一樣搵工搵到燥底,一知唔請就直接屌鳩個hr
巴打仲未搵到?你搵邊類型
呻完又唔會有工 呻多幾次都厭
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞