新婚姻法要求離婚男性終身供養前妻,網絡出現大量違反國安法言論!

665 回覆
531 Like 15 Dislike
佢要眾人皆醉懶醒做fact check超人
比人屌到駁唔到咪地下𢲡起渣沙發爛渣

以為個個都似佢咁傻鳩
同埋唔畀驗dna
combo
咁現實世界都有啲「親朋戚友」友善地關心你嘅生活狀況
如果你同大眾嘅傳統價值觀唔同
你就會被冠以「異類」嘅label
一年後統計發現某國有大量男人以醫療為由飛去泰國
小二 來兩客花生
你自己開宗明義咁寫就話人捉字蝨

咁如果條法律其實係男女一視同仁,男人搵個富婆咪得囉,你扯去現實係點做咩姐,無人禁止男人溝富婆喎

不過都係嗰句,柒咗/click bait 唔認好小家
唔識字唔好答嗲
女性又訓係到贏
求期搵個理由嗌離婚就得
我整親呀,你唔理我。離婚
男多女少呀ching
邊有呢支歌仔唱
真 基哥真係嬴到開巷啦
條例又未辣到黎香港 郁佢唔到
過多幾年 都唔跳係唔係度
講唔過人就人生攻擊
紅字我睇到,紅字最多證明到你知道條法例男女識用
但你click bait引人以為條法例真係出咗爐/ 柒咗唔知法例未出爐都你事實
仲係度詭辯死撐話咩無人阻止你溝富婆
頭先明明好撚叻話自己識fack check又唔敢fact check大陸結婚男女財政比例

而家成個女人咁lur地發脾氣

唉呀得啦得啦知你叻啦弱智仔
你啱哂你叻
好行唔送啦叻仔
唔結咪得,紙黎咋嘛
現代婚姻制度某程度對男方十分不公平
因為頂層既 你唔會分到佢身家
敢分 條女又過唔到聽朝
同溫層既又係男人 肯定唔會咁易比女人當權搶到
呢d反而明買明賣 1次性付款
我從來都冇講過財政比例呢點唔係事實,係你自己咬住呢個唔係反駁理由嘅嘢嚟重重覆覆講

唉,好低質
第一 字你都唔撚識打乜撚嘢人生攻擊
第二 要講人身攻擊都係你第一個做
而家比人笑鳩返你條柒頭就變人地有問題?

屌你女人嚟?
屌算啦比你贏啦傻鳩

弱智懶醒真係煩撚到痴線
你贏啦高質傻鳩
返屋企搵你老母嘈啦
得你老母會讚你叻仔呢度人人都笑鳩你架
反而中東國家婚姻都好穩定
你直頭完美示範咩叫詭辯
仲示範埋點樣好似有啲女人咁,柒咗唔認然後東拉西扯
明明發脾氣嗰個係你我嚴重懷疑你先係女人嚟
比人笑鳩你就屌人搭爹

傻鳩到咁渾旬真係第一次見

唔撚掂我投降

如果我冇估錯閣下應該係亞氏保加症
即係自閉
大陸女人唔會睇得上窮人,所以窮人都係唔會生到仔

反而後生可能會將所有財產使哂佢,唔會留錢以免比人分身家,再加劇結唔到婚嘅問題
唔識打字好過你做男人做到柒咗唔敢認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞