咒術迴戰 (88) 永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼+2.5+0.5

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
大嗌小僧係因為佢內心嘅對白被打亂咗,有啲忟憎。
宿儺大人根本未出盡全力而家只係玩玩下咋。
巴哈有條友一年前講現實上有兩個宿儺
等睇下一話連豬野都用到黑閃
比啲細路煩到忟
係咁打佢
想型型哋諗下嘢,點知條𡃁仔係咁煩住哂
珍,邊個打贏宿儺都好,就係唔想虎仗
咁咪岩
佢招技係質量操控 一拳已經勁過人地critical hit
會唔會腦花講既承繼人就係虎爸,虎爸先係final boss
黑閃永遠有煙無傷
唔奇
虎爺都心知虎杖阿媽唔係正常人
腦花都唔殺佢比佢湊大虎杖仲可以善終
成家人都唔簡單
點解?虎杖幾好呀,人品方面佢係perfect架喎。
但虎杖好多伏筆都寫佢其實有d求死
有機會係同歸於盡之類, 不過俾作者撚左咁樣
做呢樣野已經唔會令人覺得感動了
真希有哂天與咒縛都要玩偷襲都俾人打到仆街

虎仗可以正面連續黑閃中出出手就中
求死嗰個唔係伏黑咩~郁啲就叫魔虛羅出嚟同人同歸於盡。
虎仔反而係代表堅忍同希望,所以宿狗先咁憎佢。

不過可能因為芥見成日塑造到佢星矢式9叫,所以好似好廢咁
全職黑閃獵人
佢叫小僧,會唔會係嗌伏黑幫佢成雙之流星呀
純9up
我話作者係抄返呢啲9up分析
扮自己有伏線
漏瑚出盡奶力都打唔中15指宿叔
豬野輕鬆命中完全體宿叔
呢個好笑
七海都係 part time 黑閃咋陰公
跟唔貼

宿9做咩唔出世界斬,斬9虎仔?
小僧係對虎仔嘅專稱,宿狗對惠係叫全名嘅
虎仔目標係死得好
希望同堅忍都係為左呢樣野
同我上POST講過既一樣
早D幫主角加BUFF, 其實打BOSS時感覺劇情係合理同舒服好多
而家係打緊BOSS先來頭兩頁加幾頁回憶 來補完/ 加BUFF
跟本係阻住哂成個戰鬥
成件事係讀者角度睇得完全唔舒服
所以我覺得同反社會人格無關, 係個人能力問題

打個例子
本身成套龍珠一直無講過悟空識龜波氣功
點知到最終話打布歐個時話你聽, 原來佢一直跟龜仙人學
然後用左呢招一下秒左個BOSS
咁龍珠仲紅唔紅到?
豬野:「見過『龍』的人都沒有活下來...」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞