[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(72) 科切拉二週目再接再勵 | Fim寶勢不倒下•無懼流言蜚語!

1001 回覆
28 Like 34 Dislike
我諗到兩種人,其他團嘅粉或其他公司
如果係粉 我諗佢都幾扭曲做人粉絲既心態
我覺得live由頭睇到落尾正好多
好似未出時間表
官方未出timeline,我估應該都係大約星期日中午
剩係我地班女有得去
其他人去唔到已經一大班其他團既fans葡萄左好耐
仲要hybe d新團注水又得罪一班人

唔好話今次唱得唔完美
就算唱到神咁佢地都會搵野鬧

希望班女會比班友激起團火
下場唱好d
唱得好就會比人話auto tone
剩係我地班女有得去
其他人去唔到已經一大班其他團既fans葡萄左好耐
仲要hybe d新團注水又得罪一班人

唔好話今次唱得唔完美
就算唱到神咁佢地都會搵野鬧

希望班女會比班友激起團火
下場唱好d
唱得好就會比人話auto toneauto tune
講緊台上表演果單?我唔理人地點睇
有咩話頂唔頂上次藍姐單嘢直頭上埋報紙頭版添啦之後咪又係咁HYBE已經睇穿咗大部份人淨係會對住啲主流影視app同音源榜嚟loop歌, 否則都唔會幫ILLIT由虛紅灌水灌到變埋實紅
咁當然我都好希望佢哋5個喺下一場會唱得好啲嘅, 雖然我覺得唔easy
LM

屌依家睇返day-off
kkura困難的事姊姊都會做的,你什麼都不用擔心,只管笑就可以。
少少想咸
見有人話係現場係有少少墊底
但YouTube個live收唔到
唔知堅定流
現場同livestream嘅mixing明顯唔一樣
現場有band同埋backing vocal,人聲相對出得冇咁多。
livestream就人聲直出。
所以睇fancam係覺得好舒服,that’s why去過演唱嘅人都係話氣氛好好。

都係嗰句,氣氛好係事實,有進步係事實,但vocal唔得都係事實,其實唔需要放到咁大。FEARNOT知道自己班女每次會進化就夠。況且我入佢地坑從來都唔係因為佢地唱歌。嗰啲自命清高,懶係熟kpop,睇開二三代團嗰啲,想樣樣完美嘅,隔離有好多選擇。踩完攞咗attention就好走啦。同埋既然唱得咁差,下場演唱會唔好同我搶飛。
有其他公司落場都唔出奇
hybe食咗kpop個餅一半,梗係想喺佢口度挖返啲出嚟
我都睇開23代,但都唔會覺得今次係好差囉
23代啲舞邊有去到fim嘅程度
同埋就算係23代,都唔會唔走音,跳唱得總有啲位係會走/冇氣,尤其是fim d舞咁鬼死攰添
有睇live同fancam
唔完美但我仲係覺得好好睇

周圍都見到Fim寶啲新負評
見得多都幾頹下
Day2時間表
總之啲人就係屌第一首歌未攰已經唱得差
不過觀眾緣同運氣呢啲冇得練
唱得好好冇人賞識嘅團繼續賴公司冇俾資源同懷才不遇啦 我好理解
佢地一出道已經有呢個覺悟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞