[泡麵番] ちいかわ chiikawa 吉伊卡哇 討論區 (3)

729 回覆
15 Like 1 Dislike
羨慕
以為兔兔配辣麵
地雷處處
完全係呃唔熟chiikawa嘅人
官方賣嘅公仔係絕對唔係以景品咁放出黎
景品還景品

所以真係要打醒12分精神
係依個啦
兔兔中意食硬麵

分辨真假測試

因為假貨嚴重流入市面,為左提升大家危機意識同分辨真假嘅能力,所以呢個測試就咁誕生左 (圖片全部轉自網上來源)

第九題:

歡迎討論點解你覺得真/點解覺得假

*投票結果、正確答案連同解釋會喺第11-13頁公佈,然後會出下一題*
Post 2 測試題目 [ https://lih.kg/bHMRzhU ]
第一題:#176 , 答案:#209
第二題:#217 , 答案:#240
第三題:#259 , 答案:#304
第四題:#327 , 答案:#428
第五題:#483 , 答案:#585
第六題:#643 , 答案:#686
第七題:#751, 答案:#847
---------------------------------------------------------------------------------------
本post 測試題目
第八題:#32 , 答案:#132
周街假野
啲products太好賺,就算正版非官網買都貴一截
遲下假野只會愈嚟愈多
而家已經好多
宜家做緊八折 不過我就已經夾晒d錢

萬聖節兔真係貴到癲
再課
星期一真係拎左張新既免運,thx 上面幾位
26又有野夾同搶
課定26號
同埋好多假
個時初入坑

離題一問

好似呢d野,要點search 佢出黎
無得click
copy d 字又無搜尋結果
我都想知,我喺新着果度慢慢搵
可以喺 "タイトルから検索する"揀
不過你如果直接copy 個名無搜尋結果 即係代表無哂了 無得夾了
不同吧 那孩子已奇美拉化 逐漸遺忘做小可愛時嘅經歷
大強係強行被換 應該仍然保持到小可愛思想
兩者比較唔到啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞