[泡麵番] ちいかわ chiikawa 吉伊卡哇 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
新入坑想問入Chiikawa Land要點預約?上次去梅田摸門釘
我追星玩公仔要幫公仔按摩 有時我都會幫小可愛按下按返靚仔
無咁靚我會skip
Chii仔比高湯包都要維持大福型態
Chii仔 core好勁
唔一定日日都要預約, 睇下個網有冇寫邊日要book
好撚麻煩, 佢真係會check你passport係咪嗰個名
搵返想去邊間分店, 同埋留意返要揀時段, 去旅行去到比佢限死住啲時間好撚不爽
https://t.livepocket.jp/e/tr5-k

我啲chiikawa冇試過咁起角趕工咁
長方體又真無難撳嘅
我覺得好醜
餐廳風靚好多
通常都係一係mox一係JCB
可以申請返張JCB
呢度終於有返啲人氣

分辨真假測試

因為假貨嚴重流入市面,為左提升大家危機意識同分辨真假嘅能力,所以呢個測試就咁誕生左 (圖片全部轉自網上來源)

第十題:

#448 截止16:30投票結果為 19真 ; 3
公佈答案:

無錯 佢係真嘅
順帶一提 掃個qr code黎判斷係咪真呢樣係好低端嘅做法 好多假嘅都會連到去官網 呢個方法係0作用
睇吊牌可以講多一樣 (其他技巧建議請睇返之前題目)
如果係真 "い。" 呢個位置 個。係同い分開 唔會痴住嘅

再次提提大家請喺官方渠道或可靠/信譽良好嘅地方買

Post 2 測試題目 [ https://lih.kg/bHMRzhU ]
第一題:#176 , 答案:#209
第二題:#217 , 答案:#240
第三題:#259 , 答案:#304
第四題:#327 , 答案:#428
第五題:#483 , 答案:#585
第六題:#643 , 答案:#686
第七題:#751 , 答案:#847
---------------------------------------------------------------------------------------
本post 測試題目
第八題:#32 , 答案:#132
第九題:#159, 答案:#264
官網都仲有
我驚緊 唔知我嗰隻係點
整條頸巾比佢戴
預冇頸先
我見逢星期五係出新品日子先要預約,
之前就係星期五去咗發現無預約無得入店員態度仲好差下
星期六再去一次見要排到天荒地老
好似寧願book定有個時間一定有得入仲好 個人覺得要花時間唔知排幾耐好似仲唔抵
咁嚴重
上年book新品冇分時段
以為自己book咗地位唔同, 點知仲係要同walk in一齊排
分別只係walk in 冇得買新品, 好燥, 幾度想放棄, 旅行時間咁寶貴仲要係咁比路人笑鳩啲人排低B野
東京之前係抽 我抽左幾日都唔中
今個星期改左搶 搶左兩日都唔中
搶太難了, 需求咁大佢點解唔搞多啲受注, 係都要益炒狗
搶平機票搶演唱會飛呀呢類通常都冇我份, 搶成日都得個吉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞