[泡麵番] ちいかわ chiikawa 吉伊卡哇 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
有冇人知9月爬山lone嗰公仔有冇日本網可以訂?
扭蛋的確係有假 分辦係更難 一黎你要扭出黎先知 二黎要睇蛋紙
不過你第一隻都好過份。。 成個樣崩壞
先重溫一下第11題一陣出 跟住下個post先會開估&繼續出

分辨真假測試

因為假貨嚴重流入市面,為左提升大家危機意識同分辨真假嘅能力,所以呢個測試就咁誕生左 (圖片全部轉自網上來源)

測試題目 [ 詳見post 2: https://lih.kg/bHMRzhU ]
第一題:#176 , 答案:#209
第二題:#217 , 答案:#240
第三題:#259 , 答案:#304
第四題:#327 , 答案:#428
第五題:#483 , 答案:#585
第六題:#643 , 答案:#686
第七題:#751, 答案:#847
---------------------------------------------------------------------------------------
本post 測試題目
第八題:#32 , 答案:#132
第九題:#159, 答案:#264
第十題:#448, 答案:#566

再次提提大家請喺官方渠道或可靠/信譽良好嘅地方買
大南瓜係邊到訂

分辨真假測試

因為假貨嚴重流入市面,為左提升大家危機意識同分辨真假嘅能力,所以呢個測試就咁誕生左 (圖片全部轉自網上來源)

第十一題:

歡迎討論點解你覺得真/點解覺得假

*投票結果、正確答案連同解釋會喺下個post公佈,然後會出下一題*
Post 2 測試題目 [ https://lih.kg/bHMRzhU ]
第一題:#176 , 答案:#209
第二題:#217 , 答案:#240
第三題:#259 , 答案:#304
第四題:#327 , 答案:#428
第五題:#483 , 答案:#585
第六題:#643 , 答案:#686
第七題:#751 , 答案:#847
---------------------------------------------------------------------------------------
本post 測試題目
第八題:#32 , 答案:#132
第九題:#159, 答案:#264
第十題:#448, 答案:#556
第39頁開估
個label咁短
同埋兩隻手方向唔一樣?
臉頰兩個粉紅色都太近眼
少少offtopic
想問香港有冇方法買到チャルメラ/琉球沙翁/香片茶嗰啲嘢食
見佢地食都流晒口水
香片茶咪即係我地啲香片
チャルメラ759有賣過
琉球沙翁就真係未見過
759而家無哂早知大量入貨
呢幾日又去759又去aeon都搵唔到
donki已成最後希望
香片茶我仲以為會係比較日式口味嘅茶,原來只係香片
old news 但最近先睇到 好想要依張卡
https://x.com/tsuzuki817/status/1787136200077140154
一張單(2樣野)出左貨 另一張單(5樣野)未
無辦法,依啲係信用卡黎,你唔係當地人好難整
AEON有喎
DONKI有奈奈子果汁
可以
gal鼠
㩒入嚟就係想post呢張
太可愛了
呢啲唔ok.
要做衰格嘢先得.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞