[泡麵番] ちいかわ chiikawa 吉伊卡哇 討論區 (3)

1001 回覆
17 Like 4 Dislike
第幾集無兔兔
懷念兔兔的鳩叫

分辨真假測試

因為假貨嚴重流入市面,為左提升大家危機意識同分辨真假嘅能力,所以呢個測試就咁誕生左 (圖片全部轉自網上來源)

第十一題:

#907 截止08:55 投票結果為 6真 ; 26
公佈答案:

佢係假嘅 其實隻色已經好明顯 對比一下就會知 假嘅好深黃
呢款睇佢個腮紅 假嘅係勁深色 (真嘅係淡紅 唔會有實線圍邊)
而呢款個tag係橙色而唔係白色

再次提提大家請喺官方渠道或可靠/信譽良好嘅地方買

Post 2 測試題目 [ https://lih.kg/bHMRzhU ]
第一題:#176 , 答案:#209
第二題:#217 , 答案:#240
第三題:#259 , 答案:#304
第四題:#327 , 答案:#428
第五題:#483 , 答案:#585
第六題:#643 , 答案:#686
第七題:#751 , 答案:#847
---------------------------------------------------------------------------------------
本post 測試題目
第八題:#32 , 答案:#132
第九題:#159, 答案:#264
第十題:#448, 答案:#556
【公式】『ちいかわ』第167話「中止/自分のことみたい」※1週間限定配信<5/21 (火)AM7:59まで>
https://youtu.be/59cReWg8HZE?si=LcVdzWbjy9a3wzYM

分辨真假測試

因為假貨嚴重流入市面,為左提升大家危機意識同分辨真假嘅能力,所以呢個測試就咁誕生左 (圖片全部轉自網上來源)

歡迎重溫

Post 2 測試題目 [ https://lih.kg/bHMRzhU ]
第一題:#176 , 答案:#209
第二題:#217 , 答案:#240
第三題:#259 , 答案:#304
第四題:#327 , 答案:#428
第五題:#483 , 答案:#585
第六題:#643 , 答案:#686
第七題:#751 , 答案:#847
---------------------------------------------------------------------------------------
post 3 測試題目 [ https://lih.kg/bJenOaU ]
第八題:#32 , 答案:#132
第九題:#159, 答案:#264
第十題:#448, 答案:#556
第十一題:#907, 答案:#954

再次提提大家請喺官方渠道或可靠/信譽良好嘅地方買
post 錯
中止です好恐怖
你地係淨係買左衫同褲?我1衫1褲2條毛巾,依家都未出貨
新手入坑建議買新款就算,舊款一係太貴一係太多假野
同埋官方依家都出多左好多貨,基本上唔係特別節日或主題都應該易買到
想問吓成個海島篇有冇人中文翻譯

碌過ig chiilawa_tw 但唔多覺有
定係我眼大睇過籠
chiilawa_tw 未做到海島篇
唔該絲打

唯有用自己有限嘅日文睇住先
Minacatch story有中後段
搵到
唔該晒巴打
已經幫到好多
因為我睇到2023年6月30日官方twitter 啲圖
利申琴晚先開始睇
最後都是搵唔到
邊度有
油塘aeon 有

新入坑
咁可能要去了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞