【I/A】勝利女神:妮姬 (51)魔力之歌 為你服務 落花伴著月光下的水車小屋 不死神齊格弗列德

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

廠商 : SHIFT UP , Level Infinite

本期活動

[center]鎮樓圖

Coserhttps://twitter.com/cosplay_110?t=QjzDOXQODLBXkr4ORHtKpg&s=09

自行轉其他國家地區下載國際服版本
選擇台服以外伺服器
不同地區伺服器亦可選所有語言

伺服器推薦揀日服,最多禮物碼

今期UP

3月時裝

日本在地現場活動

官方Twitter
https://twitter.com/NIKKE_japan?t=_3GmDOrdJcOZD0ErCVu2ww&s=09

現版本國家隊 12333(123係講緊爆裂技種類)紅蓮已經到左極限
麗塔(1) 白兔(2) 黑兔(3) 神罰(3) 紅蓮(3)/小紅帽(3)

黑白兔女郎要痴埋一齊用

其他人選:
1號位:好女人桃樂絲

米卡:雪地夥伴

(取代麗塔) 長髮公主
(取代其中一個3號位)
白JK蒂亞

2號位:桑迪 露菲
黑JK娜嘉

黑白JK要痴埋一齊用同手動開爆烈
補血老師瑪律恰那

3號位:
魯德米拉:冬日之主

紅蓮:暗影(個突向)

刷首抽/買帳鐵膽:神罰+小紅帽或其他國家隊成員

特殊攔截古鐵(火車)攻略 by人間農場巴打
綠光靠諾伊斯跳舞扭晒佢

車頭打完飛彈,去緊車尾既時候要手操諾伊斯,而且auto一定要係off既狀態;
諾開炮嘲諷之後,一直hold住起身既狀態,聽到“砰砰砰砰”四聲射出四粒綠光之後,縮返入牆 (一定要關auto,否則諾會伸番個頭出黎中綠光)
=>喺牆後都係聽住“砰砰砰砰”四聲射出第5678粒綠光,同時第1234粒會喺身邊擦過;
=>再伸番個頭出黎hold住,聽住“砰砰砰砰”四聲射出第9-12粒綠光,同時第5678粒會喺原本係牆既位置擦過;

我唔記得左一輪係12粒定16粒綠光啦,總之係咁避。
講就易,但強列建議搵舊影片學,要練習。

其實唔一定要諾先避到,但諾有嘲,你知道綠光一定會瞄佢就易操作好多。
撚到好熟既話,唔嘲諷而係即刻切換去綠光瞄緊既人都扭到架。不過就要一瞬間內睇到綠光飛緊向邊個度先得,而且唔係4粒4粒咁扭,要用眼望,難度幾何級提升

lm
新po 黎明
祝大家1.5週年中好野

同最新優先升角表應該係呢張
唔記得換
冇加號果d係咪唔建議升超過果個數?
可以咁講,多數升完都唔會太大分別
除非你有特別需要
LM 等1.5
錄埋片問死因先
贏既第3場唔錄
https://youtu.be/9c0zpqnjyMs

邊隊打褢邊隊唔研究住,我想問下過程中不解既地方:

- 第一場點解頭連5號位第一輸攻擊都完全無人理,反而3號位水阿先俾人集火?同我所知既競技場選目標完全違背喎
- 對方隻1呢位長髮又唔會食到餅乾對防禦型既不屈,憑乜野可以坦得住企1號位?(而我自己其他情況下,更高練度既長髮企壓力更弱2,5號位都會死)
- 雖然我呢邊蓄力唔係快,但都有139.2,對面168但以紅蓮隊黎講已經俾白兔拖慢。我自已用更高蓄既紅蓮隊打諾雅既時候,人地諾亞經常擋到我紅蓮,但反轉就唔得?
- 餅乾有2次保防禦型,但我睇片好似只有開爆前發生左1次喺諾雅身上,第2次食左?

-第二場黑兔雖然係攻type唔係坦,但遇過好多類似得單坦既隊都唔會咁樣5號暴斃,又唔見第一場人地打到桑迪
- 餅乾保防禦係50%解發,我見唔到對家諾雅有跌到落50%喎,邊度黎咁早不屈?
另一場對戰
https://youtu.be/Oxs6EvTlRAk

- 第一場,佢充能168既隊可以上個post快過我充能139開諾雅,我充能208既紅蓮唔快過佢開白兔?由片睇黎,上個post佢168明顯快過我139開爆,呢段片我208同佢168幾乎係同時開爆?

- 佢白兔不屈點可能落到佢紅蓮身上?開爆前佢紅蓮半血,白兔兩成血,我唔信佢半血既血蓮會少血過兩成既白兔。

- 第二場又係3號位水阿反而被集火既問題
啲圖upload既排版次序唔知做乜錯左
痴線,係對嗰個對手相性特別差同一堆不可解現象

一試下打其他人,啲對局同流程大致同想象中差唔多
接連打三個其他對手都係1 take贏,唯獨對錄片呢個人係點換次序都係2敗3敗又睇唔明
1. 可能係BUG,已知RL打競技場有機會MISS,MISS=0充能
2. 白兔大技"除自身以外隊友"
3. 第二場明顯你無敵比對面早完,所以對面水阿死射死你隻水阿先
睇返0:16可見你先爆3射對面水阿一發,對面先開爆2
【NIKKE竞技场教学8(靶场磨刀技巧)【从零开始的竞技场生活】-哔哩哔哩】 https://b23.tv/xI5OY49
殘體注意
但就係有啲咁on9嘅機制
你泳亞係比火箭炮爆風炸死
因為你隻諾伊斯企2號位挑釁拉左D RL上身

對面豺狼分左長髮傷, 所以可以坦, 而且會加快對面儲爆

你餅乾2次不屈有一次比桑迪用左, 擋對面一刀果時
同一隊唔應該放兩隻嘲諷 就算放都擺最左/最右
今日拎到波莉皮
水阿唔似被集火 每A一下就扣一大格血似係俾紅蓮反傷 (散彈多hit數會被紅蓮反傷剋制仲多送充能)
另外講多樣機制 RL角普攻完會入掩體換彈 對手目標就會轉移打後面
當你1 2號位都係RL角 對手集火目標就有機會轉移到3號位 所以3號位會被集火都唔係冇可能
長髮有豺狼分傷有人講咗
充能速度見你講個數字係4發軸既充能 咁睇係錯的
重點係第幾發軸到100 因為到100=充能條100%可以開爆
所以係睇第幾發軸加埋有100就代表呢隊第幾發可以開爆 正常你呢個兩邊充能都係三發軸
睇返對手實際開爆時間係2.5發軸 應該係水阿散彈送多咗充能 豺狼紅蓮受擊會加充能
充能表點睇上面解釋咗 除非你係1發軸啦 如果唔係大家都2-2.5發軸開爆時間都係差唔多
白兔不屈套自己以外角色
第2場水阿 係死喺水阿開大互射(睇特效)
但對方慢速過你無敵時間長過你 睇上面下面紅藍色條bar就好明顯 所以你隻水阿死先咪輸
已經開始諗唔通PVP應該追求有咁快得咁快開技定係慢啲開好感覺好易撞左人地招無敵度
快要快到人哋開技之前秒到 否則就打慢增加隊伍開爆裂後嘅回血同持續輸出
通常睇對手有冇快充(豺阿尼斯桑迪emt)判斷要打快定慢

下期raid 19/4

日服有冇 「同步lv250以上」或接近Lv嘅活躍玩家想搵3%公會入

呢邊吸收緊「2名新會員」

可以兩日一上
但盟戰第一日必須齊3刀&唔爛刀 (即係得幾千萬果啲)

現時狀態係1日內王全清,穩定3%內中
有興趣可以 discord pm我傾傾 WTwelve#6790
其實包剪揼嚟
例如羅珊娜就可以克死白兔
紅蓮就克水阿妮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞