有冇巴打比較下香港航空同因航 ? 同埋HK EXPRESS 係點架 ?

263 回覆
4 Like 254 Dislike
幾個鐘咁撚計較你都係麻煩人
短程邊間時間好d咪買啦
坐上去咪又係一堆香港人
坐J都會有細路仔嘈啦
香港有冇機師做kol
飛短途
閘口 CX >>> HX / UO
售後服務 CX >>> HX > UO
IFE CX >>> HX = UO
空姐 CX = HX = UO

飛得多 就知,咩都唔洗講,閘口近先可能係最重要

售後服務係講緊 CX 方便改機票、搵人跟進投訴、CX app 又方便。HX UO 個網頁好似爛鳩中學生砌出黎咁。

咩食物質素就算吧啦,飛得多你根本唔會care

客人質素又係,根本係random,我寧願坐HX UO 隔離無人 >>> 坐CX 隔離有人。好彩既話 隔離左右無人 打橫任你坐 仲理撚得你班機客人咩質素咩
你起碼有舊肉先

飛日本食過雞肉碎包同雞尾包咋
一齊坐嗰幾次係online定地勤check in,有冇話邊個地點容易啲
佢恆常開先講,唔知冬季會唔會繼續
好多人覺得坐cx好威威,要拎優越感
但其實坐econ根本無分別
係咪唔包行李?
日本返係地勤安排定online?
同埋客既質素根本就睇運
lm
啱,其實大家都係跟standard飛真係冇乜可比性,不過covid 前揸外國牌直入CX SO其實同去UO做FO嘅難度差唔多, 同埋CX 直頭冇direct entry captain
佢最on9個位係唔加錢買位唔比人做online check in
千祈唔好搭廉航呀
要用三年先洗得走浸窮酸味
同埋廉航啲人為求減寄艙行李kg,綁哂啲嘢上身
入咗關之後解返啲落嚟,兩袋hand carry變三袋,搞到機艙頭頂行李架冇哂位,空姐執一大餐先關得到門飛到
但好食過長榮個飛機餐
邊度同價有時平過UO
CX 去日本有冇枕頭同被?
如果有就仲「牙」位
最緊要唔好撞到活躍小朋友
來回程都俾左215蚊劃左長腳位,去程正常,回程個陣check in掉左我去普通位,要我加返5蚊先俾返個長腳位我,今晚機,一陣去到機場睇下佢點覆我

真心想知我唔加5蚊咁我本身俾左個215係咪俾佢唔聲唔聲食左
唔係紅日假期出發,暫時未見過小朋友,真係大時大節,坐咩都多小朋友架啦
又有少少分別既
搭HX可以帶野食上機
日本返黎臨尾食多餐壽司日式生果都仲得
正撚屌黎
所以坐uo/cx都唔撚坐佢
日頭要問佢拎先有, 紅眼機個個位都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞