有冇巴打比較下香港航空同因航 ? 同埋HK EXPRESS 係點架 ?

263 回覆
4 Like 254 Dislike
可能轉左機型個位轉左
我試過
嘩屌,真係呎金寸位
你咁嘅料都有老婆
其實唔止座位
食物,機上娛樂,設備,再加泊位
隨時廉航機位好賺過傳統機位
唔好講737,747呢d上世紀六十年代既產物
淨係講波音呢間CLS公司出既777,787我都淆淆地底
你睇佢架737max裝左新系統唔撚同航空公司講,搞到半年撻哂左兩架落黎死幾百人,就知佢管理有問題
777 787又唔驚嘅 話晒全新設計

737 就明明係60年代野走去扮2020年代新野
其實唔出奇
一間FSC 成本都好高
仲有啲lounge 都好高成本
好似因航多business 客就ok

港航當年都玩呢啲玩到燒鬼晒啲錢
師兄好大隻坐逃生門位?
女仔 長榮張櫈太硬
hk express 張凳我覺得都幾好坐
只要唔係痴肥既話
仲唔會覺得好迫
你坐business 頭等咪有服務
冇得較角度好事嚟喎

一個話航空公司畀得我有權挨後

一個就挨後阻住我

而家大家齊攬炒
嘩,咁你咪好威,洗唔洗post幾十張相呀,搭個飛機
坐得廉航預咗
到你有空難就炒機嗰陣咪關囉
係囉,有睇NG空難調查就知,要隻機跌落來好難,不過西機師飛好機都會撻
反而好機師,西機都飛到降落,幾單無油滑翔降落都係五張以上鬼佬,依個係標準
搭飛機貪個飛機餐

同塔巴士咁上下嘅公共交通工具,諗下準時度衞生情況時間安排好過
你理解能力係咪有問題
佢講緊空難
你試過?
佢譯得衰,其實個節目連強烈氣流,降落受傷都會講,唔係淨空難,個名應該係意外啱啲。
我遇過西機師,降落地個下硬食落去,砰一聲,成機彈起
好似要15000g以上先會彈起
777, 787都十分好,不過787好似初出舊鋰電著過幾次火

依家A350係至愛
重落地機師要寫report
真,機場checkin果陣慣左拎試卷俾地勤
叫佢拎俾機師做完我睇埋先考慮上唔上機
個人彈起,架機有冇雜地就唔知
重有一鑊,急降幾百,好似抖唔到氣

反而有一次坐空難之王,麥道DC-10, 上機腳都軟,點知北歐機師真堅,十幾粒鐘,毫無感覺

首選北歐,澳洲五張樓上機長,係正確
事實上搭Uo嗰班多數係Uo出現咗之後先有能力出國
真係見識無咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞